Dacia Lodgy komt niet goed uit Euro NCAP testen


28 nov 2012

Dacia Lodgy komt niet goed uit Euro NCAP testen

Euro NCAP geeft aan dat de Dacia Lodgy beneden de maat presteert op alle gebieden van veiligheid. “Zo verboog bij de frontale botsproef onder andere het dak, werd de voorruitstijl zwaar vervormd en werd de bodemplaat bij de achterpassagiers volledig losgerukt van de achterastunnel. De tunnel kwam bij de voorstoelen omhoog”, aldus het testinstituut.

Op het gebied van voetgangersveiligheid werd een score van niet meer dan 44 procent gehaald, terwijl alle andere geteste merken op meer dan 60 procent uitkwamen. Euro NCAP is niet mild in haar oordeel en laakt ook de 77 procent score bij ‘kindveiligheid’. “Dit lage percentage is onacceptabel terwijl Dacia het een familie-auto noemt.” Tot slot heeft Dacia besloten geen elektronische stabiliteitscontrole in het voertuig standaard toe te passen. Deze technologie wordt binnenkort verplicht.

Op de site van aftersalesmagazine.nl is een update opgenomen met de reactie van Renault Nederland (waar Dacia onderdeel van is), waarin Renault Nederland aangeeft in reactie op de berichtgeving dat veiligheid onderdeel is van het DNA van Dacia en dat het merk hierbij profiteert van de know-how van de Renault Groep. “De Lodgy voldoet volledig aan de homologatie-eisen op het gebied van veiligheid en heeft daarboven nog een aantal extra veiligheidsvoorzieningen. Dit zijn ESC (in Nederland zonder meerkosten te bestellen), ABS met noodstopbekrachtiging, dagrijverlichting, zij-airbags voor en een waarschuwingssignaal bij niet gesloten veiligheidsgordels”, aldus een woordvoerder.

Voor het volledige verslag van Euro NCAP: http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx