Dacia gaat modellen schrappen


29 sep 2014

Dacia gaat modellen schrappen

De drie modellen opereren allemaal in nagenoeg hetzelfde werkgebied, zei het dat de Logan MCV en de Lodgy ook het 7zitter segment bedienen. De MCV is de stationwagon, de Lodgy en Dokker twee ruimtewagens. De vraag naar de twee modelvarianten neemt af, maar dat geldt in het algemeen. Het publiek richt zich meer op crossovers en suv´s. De verkopen van de Lodgy daalden in de eerste helft van 2014 bijvoorbeeld met 44 procent, waar de markt als geheel ‘slechts’ 9 procent daalde. De Dokker had ongeveer stabiele verkopen, de Logan MCV had juist een flinke verkoopimpuls door de introductie van een nieuwe generatie en het model kent een grote groep liefhebbers.

Met Dacia als geheel gaat het overigens uitstekend: de Europese verkopen stegen in de eerste acht maanden van 2014 met 30 procent naar 250.769 auto’s. Dat kwam door succes van de Sandero, de Logan sedan en de Duster. Het zijn niet alleen de aantallen die Dacia tot een succesvol lid van de Renault-familie maken: de winstmarge per auto is volgens analisten 9 procent, wat gelijk is aan de marges die premiummerken hebben. Overigens wil moederconcern Renault-Nissan dat cijfer niet bevestigen.

Als je het ons vraagt moet de Dokker er dus maar aan geloven… Eens? Laat het weten…

Aanvulling:
Zoals terecht opgemerkt in de reactie op dit artikel is de Dacia Logan MCV niet meer als 7zitter nieuw te bestellen. Indien toch een Dacia Logan MCV gewenst moet in de occasions gezocht worden of moet je er een multimac inschroeven…