Citroën C8 is het Model van de Maand!!


1 mrt 2010

Citroën C8 is het Model van de Maand!!

Naast het feit dat de C8 een MPV is, heeft ze ook nog een paar zusjes van Lancia, Peugeot en Fiat, waardoor het moeilijker wordt om je te onderscheiden. Door gemakkelijk uitwisselbare onderdelen als voorspatborden, motorkappen, bumpers en achterkleppen kunnen de vier merken hun eigen merkidentiteit creëren. En dat zie je. De C8 ontleent zijn persoonlijkheid in belangrijke mate aan z’n neus en z’n kont. De C8 lacht je vriendelijk toe en dat is wat de drie ‘anderen’ minder kunnen zeggen.

Qua rijgedrag heeft de C8 veel te danken aan haar zusje van Peugeot, dat haar stempel nadrukkelijk op de rijkwaliteiten heeft weten te drukken. Daar zijn kennelijk toch meer mensen blij mee aangezien een Citroën als een Citroën zou moeten rijden. De Citroën stuurt fijn en voelt aan als een personenauto. De 2.2 Diesel kan goed omgaan met het gewicht van 1.606kg dat de C8 meebrengt. De benzine motor lijkt iets te licht op het eerste gezicht.

De afwerking binnen is op hoog niveau. Er zijn mooie hoogwaardige materialen gebruikt en het ontwerp is smaakvol. De C8 beschikt standaard over vijf zitplaatsen. De stoelen op de tweede zitrij kunnen over een afstand van 15 centimeter verschoven worden en zijn makkelijk te verplaatsen. Volgens de persmap telt het interieur maar liefst 60 opbergmogelijkheden. En de C8 heeft bijna drie kubieke meter inhoud en zelfs met drie zitrijen kan de bagageruimte nog altijd zo’n 500 liter opslokken. Zeer handig, als je met z’n zevenen op vakantie gaat en veel bagage wilt meenemen.

Citroën zegt zelf dat de C8 de ideale auto is voor mensen die houden van luxe en grandeur, zonder in te leveren op gebruiksgemak. Het interieur past zich aan uw wensen aan met 5 tot 8 stoelen die flexibel opklapbaar, omkeerbaar én uitneembaar zijn. Het uitrustingsniveau is ongekend hoog zoals u mag verwachten van een auto uit het topsegment. Als je tevens de foto’s ziet…kan je dat niet ontkennen….

Stap in de ruimtelijke C8 vanaf € 37.895 incl. BPM/BTW.

U kunt u kiezen uit één benzinemotor en twee dieselmotoren (waaronder de nieuwe krachtige 2.2 HDiF), variërend van 138 pk voor de 2.0 HDiF dieselmotor tot 173 pk voor de nieuwe 2.2 HDiF dieselmotor. Beide dieselversies zijn voorzien van een ultrasmodern roetfilter.