Chrysler Grand Voyager, ruimte genoeg!


24 apr 2010

Chrysler Grand Voyager, ruimte genoeg!

In het huidige aanbod van Chrysler (of moeten we het gewoon over Lancia hebben) is er geen verschil meer in de “Grand Voyager” en de “Voyager”. Dit kwam door de introductie van de Dodge Journey die een belangrijk deel van de oude Voyager doelgroep moest overnemen. Doordat de Dodge Journey een totaal ander type auto is dan de Chrysler Voyager, is Chrysler veel van de Voyager klanten kwijt geraakt aan andere merken. De Ford Galaxy, Renault Espace en vele andere modellen zijn waardige vervangers. Daarnaast was de Grand Voyager ook weer zo’n andere type auto, waar met name nieuwe klanten op af kwamen. Ook de Grand Voyager heeft niet gebracht wat hij moest brengen. Wellicht is dit te wijten aan de crisis en het het praktisch failliet zijn van Chrysler voordat de Amerikaanse overheid er vreselijk veel geld in gepompt heeft. Onder de vlag Lancia zijn er dus nog vele slagen te slaan voordat men met deze auto’s weer staat waar men moet staan.

De Chrysler Grand Voyager is een volwaardige 7zitter. In de review bij deze auto staat “Degelijke auto. Rijdt goed. Goed afgewerkt”. In de review staat tevens dat het verwijderen van de achterbank een bijna onmogelijke taak is en de bank loodzwaar is. Waarschijnlijk is dit een uitvoering geweest voordat het Stow ’n Go systeem in de auto is opgenomen. Het Stow ’n Go systeem maakt het een stuk eenvoudiger om de stoelen te doen verdwijnen. Eerder bespraken we al dit Stow ’n Go systeem. Dit is een heel handig systeem waardoor je heel eenvoudig je 7zitter kan omturnen naar een auto met een indrukwekkende laadruimte. Door het Stow ’n Go systeem heb je dan wel altijd je stoelen aan boord. De Chrysler is uitgevoegd met handige schuifdeuren. Dit scheelt met in- en uitstappen op de derde zitrij en is erg praktisch voor de auto’s waar je naast parkeert. Kortom de Chrysler Grand Voyager blijft een zeer ruime en praktische 7zitter…

Naast de Grand Voyager wordt de “Grand Voyager Van” verkocht die identiek is aan de Grand Voyager alleen als bestel uitvoering wordt geleverd op grijs kenteken (geen optie als zevenzitter dus).