Chinese Landwind CV9 komt dichterbij en doorstaat Elandproef


11 jun 2010

Chinese Landwind CV9 komt dichterbij en doorstaat Elandproef

Landwind had 5 jaar geleden een valse start waardoor uiteindelijk alle modellen teruggetrokken zijn van de Europese markten. Een desastreus verlopen botsproef met het New Vision-model was daar een belangrijke oorzaak van. Vandaar zijn de uitkomsten van de nog uit te voeren EuroNCAP-botsproef nog belangrijker voor een succesvolle introductie van de auto. Voor de elandproef heeft Landwind normen gehanteerd die de Duitse ADAC toepast.

Klik hier om het filmpje te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=ozTSj1W9kec

Nog even de belangrijkste feiten op een rij:
Introductie: vanaf deze zomer in Nederland en België
7zitter opties: Derde zitrij is mogelijk. De extra kosten voor de derde zitrij zijn slechts vijfhonderd euro alleen is een derde zitrij pas beschikbaar in het “Comfort” model. Opmerkelijk is wel dat de tweede zitrij en de derde zitrij beide twee personen kunnen herbergen. Geen bank dus achterin maar twee stoelen. Die twee extra stoeltjes klappen met enige moeite weg onder de middelste bank.
Motoren: Er kan gekozen worden uit twee in Duitsland (F.E.V.) ontwikkelde benzinemotoren van 1.6 en 2.0 liter, respectievelijk goed voor 97 en 140 pk. Wel wordt er gezegd dat er voor het einde van het jaar een elektronische versie komt.
Garantie: Omdat vertrouwen komt te voet en gaat te paard wordt op de Landwind CV9 3 jaar garantie of 100.000 kilometer geboden.
Prijs: instappen begint bij de 1.6 Base voor 14.495 euro maar deze is heel kaal en geen zes zitplaatsen. Voor de zeszitter stap je in voor 16.995 in de “Comfort” uitvoering. Hierin zitten dan wel o.a. handmatige airco, elektrisch verstelbare ramen en spiegels en een radio. Een geduchte concurrent voor de Dacia Logan

Andere Landwind CV9 filmpjes:
– Autoweek: http://www.youtube.com/watch?v=48mnLHFH12k&NR=1
– FD: http://www.youtube.com/watch?v=blpFx1zg2Bc&feature=related