Autoverzekering voor de ruimere klasse


25 okt 2013

Autoverzekering voor de ruimere klasse

Hebben grotere personenauto’s eigenlijk wel duurdere polissen?
Op het eerste gezicht lijkt het wellicht voor de hand liggend dat MPV’s duurder verzekerd zijn. Verzekeraars kijken onder andere naar de volgende factoren bij hun berekeningen:

  • de regio waarin je woont, in een stad is het duurder dan op het platteland;
  • het eventuele Eigen Risico;
  • het aantal kilometers die je maakt;
  • de leeftijd van de bestuurder;
  • sommige verzekeraars kijken zelfs naar de kleur van de wagen. Met een rode auto ga je namelijk sportiever rijden;
  • het gewicht van de auto speelt wellicht een van de belangrijkste rollen. Er wordt over het algemeen vanuit gegaan dat zwaardere auto’s meer schade kunnen aanrichten dan lichtere auto’s omdat de impact heviger is.

Toch is er een grote kans dat de premie veel lager uitpakt dan je zou denken. Mensen met een 5zitter of een 7zitter hebben een nog grotere verantwoordelijkheid op de weg. Er zitten meer mensen in de auto en vaak zijn dit ook nog eens kinderen. Daardoor rijd je waarschijnlijk een stuk oplettender en dat maakt dat je wellicht niet of nooit een ongeval hebt veroorzaakt. De verzekeraar houdt rekening met deze schadeloze jaren en hoe meer veilige jaren, hoe meer korting je kunt krijgen op je polis.

De verschillende autoverzekeringen
Er zijn drie type verzekeringen die je kunt hebben. De eerste is verplicht en dat is de WA-verzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan een ander in het geval je een ongeluk hebt veroorzaakt. Medische kosten en schade aan de auto van die ander zijn hiermee gedekt. De beperkte casco dekking die je daarbij kan afsluiten dekt allerlei rampen waar je niets aan kan doen. Denk hierbij aan diefstal, brand, weersomstandigheden of joyriding. Voor een totale dekking kan je het beste een All Risk verzekering afsluiten. Hiermee is ook de schade aan jezelf en de auto gedekt.

Denk ook aan aanvullende autoverzekeringen!
Zeker met een grote auto is het zeer verstandig om te kijken naar aanvullende inzittenden verzekeringen. Je kunt je 7zitter per plek laten verzekeren. Zo kom je niet tot nare verrassingen te staan als blijkt dat je bijvoorbeeld slechts 5 inzittenden hebt verzekerd terwijl er 7 of 8 passagiers in de auto zaten.

Vergelijken leidt tot mooie premies
Je bent nu helemaal op de hoogte van alle verzekeringen. Hoog tijd om de meest geschikte te kiezen. Met behulp van de vergelijkingstool op Netpolis vind je met een paar klikken de voordeligste premies die de verzekeraars te bieden hebben. Ze kunnen je daarna direct helpen met het afsluiten van je autoverzekering en vergeet niet de aanvullende ongevallen en schade verzekering voor alle inzittenden aan te vragen!