Autoverzekering bij scheiden


19 jul 2019

Autoverzekering bij scheiden

Autoverzekering bij scheiding

Wanneer je jaren schadevrij rijdt, bouw je hiermee een korting op, op de autopremie. Deze korting kan bij een huwelijk gezamenlijk opgebouwd worden. Wanneer je dan gaat scheiden, gaat de korting mee met de persoon op wiens naam de autoverzekering staat. De ander blijft achter zonder schadevrije jaren en moet dus opnieuw beginnen met het opbouwen van deze korting. Dit is iets waar de meeste mensen geen rekening mee houden op dat moment en wat kan zorgen voor een hoop bijkomende kosten. Dit kan er soms voor zorgen dat de jaarlijkse premie van de autoverzekering oploopt tot wel honderden euro’s.

Verdelen?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren hoe dit beter zou kunnen. Iemand kan namelijk wel zijn schadevrije jaren overgeven aan de partner, maar houdt er dan zelf dus weer geen over. Het is momenteel nog niet mogelijk om de schadevrije jaren te verdelen zodat ieder de helft krijgt. Het vervelende is dat er niet gecontroleerd kan worden wie er meer gebruikmaakte van de auto. Wanneer dat bijvoorbeeld de man is geweest, dan heeft de vrouw nauwelijks schadevrije jaren gereden. Hoe kan een verzekering dan controleren of de partner daadwerkelijke schadevrije jaren heeft gereden? Welke oplossing er ook bedacht wordt, een ding is duidelijk: het blijft een lastige kwestie.

Autoverzekeringen aanvragen na de scheiding

Wat in ieder geval handig is om te doen, is een vergelijking te maken tussen verschillende autoverzekeringen. Wanneer je na de scheiding een nieuwe autoverzekering moet aanvragen kan dit vervelend zijn. Het afsluiten van een autoverzekering kan daarnaast soms best lastig zijn omdat er veel bij komt kijken. Om er zeker van te zijn dat je een verzekering kiest die bij jouw situatie past, kun je het beste autoverzekeringen vergelijken via een onafhankelijke website, zoals Overstappen.nl. Hier heb je binnen no-time een goedkope autoverzekering gevonden die precies aansluit bij wat je wilt. Hier worden al jaren bijna alle vaste lasten voor huishoudens met elkaar vergeleken.