AutoRAI: Landwind CV9 met FlexFuel


31 mrt 2011

AutoRAI: Landwind CV9 met FlexFuel

De Landwind CV9 is een MPV met 6 zitplaatsen waar we al eerder over schreven. Er is op internet nog steeds veel discussie over de veiligheid en de kwaliteit van de CV9. Wij van 7zitter.nl gaan dit op de AutoRAI beoordelen en zullen er hier over schrijven. Feit blijft dat het een goedkope MPV is die met de FlexFuel dus een B-label én 20% bijtelling heeft.

In samenwerking met Eurogas-Landirenzo is de LPG installatie ontwikkeld. Autointernationaal meldt dat deze installatie vanuit Europa naar China wordt verscheept, alwaar inbouw plaatsvindt en dat de fabrieksgarantie van 3 jaar of 100.000 kilometer volledig van kracht blijft. De LPG installatie is een onderbouwinstallatie waardoor er geen interieurruimte verloren gaat. De LPG tank heeft een bruto inhoud van 65 liter, wat netto neerkomt op 54 liter. Op LPG haalt de CV9 een gemiddeld verbruik van 1 op 10.

Autointernationaal meldt verder dat door de geringe meerprijs ten opzichte van de CV9 1.6 Comfort het omslagpunt bij het rijden op LPG rond de 4.500 kilometer ligt. Dat maakt deze auto volgens de importeur ook zeer aantrekkelijk voor particuliere kopers.

De levering start aansluitend op de AutoRAI (13-23 april). Ook in België komt de verkoop nog voor de zomer op gang.