Audi Sound Concept project plaatst 62 speakers in de Q7


18 jun 2010

Audi Sound Concept project plaatst 62 speakers in de Q7

Het totaal van luidsprekers is opgebouwd uit vijf tweeters, waarvan drie bij de onderkant van de voorruit, 52 mid-range drivers geplaatst in een 360-graden configuratie rond de cabine, vier-deur gemonteerd woofers, en een grote, ongeveer 12-inch subwoofer in de achterbak. Het systeem is geïnspireerd door de Linden Lichtspiele bioscoop in Ilmenau, Duitsland. Het theater is uitgerust met 192 speakers voor een optimale en pure beleving van het geluid, waarbij het niet uitmaakt waar je in het theater zit.

Dit concept is ook doorgevoerd in de Q7. Op alle zeven zitplaatsen geniet je altijd optimaal van het geluid. Het systeem is zelfs in staat om 32 verschillende audio-tracks tegelijkertijd af te spelen (denk niet dat de gemiddelde 7zitter bereider daar op zit te wachten maar ja…). Volgens Audi infotainment engineer Peter Gleim is het concept van 62 speakers vooralsnog ongeëvenaard in de automotive markt. Bovendien zijn er geen installaties beschikbaar die met 62 speakers overweg kunnen. Het ontwikkelde audio systeem wordt al wel in een aantal kleinere filmstudio’s gebruikt.

Er is echter een nadeel: door de massale versterker in de kofferbak van het voertuig, is er geen ruimte voor bagage. Afgezien van de versterker, er zijn drie computers en een groot aantal kabels in de kofferbak nodig om het systeem te laten werken. Nu blijft het een concept dus erg waarschijnlijk dat dit daadwerkelijk op de markt komt is zeer beperkt!

Bron: Worldcarfans (zie ook voor volledig persbericht)