Aston Martin DBX ook als ruime zevenzitter


1 apr 2020

Aston Martin DBX ook als ruime zevenzitter

De Canadese miljardair en eigenaar van Racing Point F1, Lawrence Stroll (vader van Lance de F1 coureur) gaat extra geld in het Britse prestigemerk pompen. Wat daarmee gebeurd is onder andere het toevoegen van een SUV aan het gamma. Dit moet de verkoop een flinke duw in de rug moet geven, zoals de Cayenne dat destijds deed bij Porsche (en misschien Porsche wel gered heeft). En zoals de Bentayga en de Urus dat momenteel doen bij Bentley en Lamborghini.

Om het commerciële SUV-effect van de DBX te maximaliseren, denkt Aston Martin hardop na over nieuwe varianten. De komst van een slankere koetswerkvariant is intussen in kannen en kruiken, het wordt een DBX Coupé naar het voorbeeld van de Porsche Cayenne Coupé. Dezelfde basis, maar dan met een wat sportievere verpakking. Verder is er sprake van een groter SUV-model met derde zitrij en zeven zitplaatsen. Ook die zou op de technische fundamenten van de DBX staan, maar een specifieke look, een luxueuzere aankleding en een langere wielbasis krijgen.

We moeten nog even geduld hebben maar iets moois om naar uit te kijken, hoewel voor de meeste mensen zal het uitkijken blijven omdat deze zevenzitter naar verwachting de 200K zal passeren.