31 procent van de automobilisten vindt rijden in het buitenland spannend


9 jul 2019

31 procent van de automobilisten vindt rijden in het buitenland spannend

In het onderzoek zijn 1.052 Nederlandse automobilisten ondervraagd en hieruit blijkt dat een op de drie bestuurders rijden in het buitenland spannend vindt. Denk hierbij aan de Duitse Autobahn, invoegen op de Périphérique of de Franse Péages.

Met de 7zitter naar de camping

De kans is groot dat de mannen verreweg de langste afstand rijden als men (vaak met de caravan achter de auto) naar de camping in Zuid-Frankrijk rijdt. Uit het onderzoek bleek namelijk dat mannen over het algemeen gezien worden als de betere rijder en vrouwen beter zijn in het naleven van de verkeersregels. Een gevaarlijke constatering is hierbij dat 15% van de ondervraagde automobilisten toegeeft weleens slaperig achter het stuur te kruipen. Eigenlijk nooit, maar zeker met een auto vol kinderen niet gewenst!

De autoverzekering op orde?

Voor je op vakantie gaat is het handig om even te checken of je autoverzekering op orde is en dat je niet onder- of zelfs oververzekerd bent. Hiervoor kan je je autoverzekering vergelijken op Autoverzekering.nl. Afhankelijk van waar je naartoe gaat het kan ook verstandig zijn om voor een kortere periode een uitgebreidere dekking te kiezen, als je bijvoorbeeld de auto een tijd op dezelfde plek laat staan. Door de juiste autoverzekering af te sluiten kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.