Volkswagen Tiguan Allspace


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2017-2020
  • 5-deurs, SUV, 2021-

Algemene informatie

De Volkswagen Tiguan Allspace is een compacte Duitse SUV/cross-over die in 2006 werd geïntroduceerd. Dit model werd gefacelift in 2011. Het eerste model ging relatief lang mee tot in 2016 het nieuwe model Tiguan aan het publiek werd getoond. Dit werd een groot succes; de Tiguan werd gekwalificeerd tot de best verkochte SUV van Europa! In de periode van 2007 tot nu werden er bijna 38.000 nieuwe exemplaren verkocht en ruim 60% hiervan betroffen het nieuwe model uit 2016. Hiermee is de Allspace momenteel een geliefd model en kiezen veel mensen ook hiervoor als ze een zevenzitter zoeken. Dit concludeerde 7zitter.nl ook al naar aanleiding van een poll.

Het eerste model was niet leverbaar met 7 zitplaatsen, maar het model van 2016 wel. In dat geval betreft het ook de Allspace variant. De reden dat Volkswagen koos voor de optionele 7 zitplaatsen is waarschijnlijk omdat Touran niet nieuw leverbaar meer is bij de dealer. Volgens Volkswagen is de binnenruimte verbeterd ten opzichte van het vorige model en praktischer ingericht mede door een verstelbare achterbank. De Tiguan is verkrijgbaar in twee versies, want er is ook een uitvoering met 5 zitplaatsen en een korte wielbasis.

In juni 2020 is bij het vernieuwde model een facelift aangebracht. De nieuw ontworpen Tiguan heeft een veranderde grille, andere verlichting en gefacelifte bumpers. Het interieur is ook moderner geworden door middel van de gedigitaliseerde cockpit. Ook de Travel Assist – die het sturen, remmen en accelereren van de bestuurder overneemt – toegevoegd aan de opties.

Concurrenten van de Tiguan Allspace kunnen worden gevonden in zevenzitters als de Skoda Kodiaq, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento en de Mitsubishi Outlander.

Energielabel

Het meest recente model (2021-) van de Volkswagen Tiguan Allspace is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Volkswagen Tiguan Allspace is een absoluut ruimtewonder en bij Volkswagen de enige SUV met 7 zitplaatsen als optie. Dat maakt hem tot een echte 5+2-zitter. Dankzij de verlening ten opzichte van de ‘normale’ Tiguan zijn de binnenmaten relatief groot. Vergeleken met de reguliere Tiguan is hij ruim 21 cm langer en ook de wielbasis is aanzienlijk groter: 2,79 m in plaats van 2,68 m. Dat betekent een ongekend ruimteaanbod voor zowel interieur als bagage. Passagiers op de tweede zitrij hebben ruim 5 cm meer beenruimte dan in de reguliere Tiguan. Het zal echter nooit zo praktisch worden als de beroemde Sharan die inmiddels niet nieuw meer leverbaar is en alleen als occasion nog te kopen is. De vijf achterste stoelen zijn allemaal neerklapbaar waardoor je een enorme hoeveelheid aan bagage kan meenemen. Met de tweede zitrij neergeklapt is er 1920 liter aan bagageruimte, hetgeen wordt teruggebracht naar 760 liter met alleen de derde zitrij ingeklapt.

Techniek

Bij de Tiguan Allspace is beschikbaar met zowel diesel- als benzinemotoren. Hij wordt standaard geleverd met een DSG 7-traps automaat. De 5-persoons Tiguan is wel leverbaar als handgeschakeld. De benzinemotor betreft een 1.5 TSI DSG met een maximaal vermogen van 150 pk en een uitstoot van 161 gram CO² per kilometer. De dieselmotor betreft een 2.0 TDI DSG eveneens met 150 pk en een uitstoot 148 gram CO² per kilometer.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De Tiguan Allspace is zowel nieuw als gebruikt in ruime aantallen leverbaar. Doordat het model relatief kort op de markt is, is het aanbod als occasion niet enorm groot. Nieuw zijn ze wel in allerlei uitvoeringen leverbaar. Bekijk voor meer informatie over de Allspace de Nederlandstalige dealerwebsite van Volkswagen.

Een 7-persoons Tiguan uit Duitsland importeren? Mail de redactie!

Zie ook: