Volkswagen ID.6


  • Elektrisch

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2021-

Algemene informatie

De Volkswagen ID6 is een volledig elektrische SUV van de ID-serie van Volkswagen. Het idee achter deze serie is enerzijds om een elektrisch alternatief te bieden naast de bestaande modellen. Zo is de ID2 (gepland in 2023) een cross-over die vergelijkbaar is met de Volkswagen T-Roc. Anderzijds dient de ID-serie ter vervanging van bestaande modellen; zo moet de ID1 (gepland voor 2023) als vervanging van de Volkswagen e-Up gaan fungeren. Dit wil overigens niet zeggen dat het alle ID-modellen zal ontbreken aan de nodige originaliteit; de eigenheid en herkenbaarheid van de modellen wordt ook een belangrijk speerpunt gevonden. Het plan is in ieder geval om binnen elk segment uiteindelijk een ID-model te hebben die voldoet aan de kwaliteit en betrouwbaarheid die Volkswagen voorstaat. Als het gaat om elektrisch rijden zal de ID6 in Nederland moeten gaan concurreren met volledig elektrische zevenzitters als de Tesla Model X en tot op zekere hoogte de Tesla Model Y en Mercedes-Benz EQB. Andere concurrenten kunnen worden gevonden in zevenzitters als de Skoda Kodiaq en Peugeot 5008.

Energielabel

Het meest recente model (2023-) van de Volkswagen ID.6 is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Volkswagen ID6 is 4,88 meter lang en wordt de meest ruime personenauto van de ID-serie. Met op een derde zitrij twee extra stoelen wordt de 7-persoonscapaciteit gerealiseerd. Deze derde zitrij kan uiteraard ook worden ingeklapt om extra laadruimte te creëren. Aanvankelijk was gekozen voor schuifdeuren, hetgeen de instap vergemakkelijkt, maar zijn in het definitieve ontwerp ingeruild voor ‘normale’ portieren die naar buiten opengaan.

Techniek

De actieradius van de accu wordt geschat op de 450km en de ID6 opladen kan men zowel draadloos als met het welbekende oplaadsnoer. De ID6 wordt waarschijnlijk uitgerust met een 58 kWh of een 77 kWh accu.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: gepland

Aanbod occasions: nvt

Het lijkt erop dat de ID6 ook naar Europa gaat komen, maar dit is vooralsnog niet definitief gemaakt. De verwachting is wel dat de ID6 dit jaar leverbaar zal worden in Europa. Houd voor meer informatie hierover de Engelstalige nieuwswebsite van Volkswagen in de gaten. De ID6 wordt allereerst leverbaar in China.

Zie ook: