Volkswagen Caddy Combi


  • Benzine
  • Diesel
  • Aardgas (CNG)

Producties

  • 4-deurs, MPV, 2004-2010
  • 4-deurs, MPV, 2010-2015
  • 5-deurs, MPV, 2015-2020

Algemene informatie

De Caddy Combi is de personenuitvoering van de overbekende Volkswagen Caddy die vooral zakelijk wordt gebruikt. Het model werd geleverd in Nederland van 2004 tot en met 2020. In 2004 was inmiddels de derde generatie van de Volkswagen Caddy geïntroduceerd, die al sinds 1983 gemaakt wordt. De tweede generatie van de Caddy was gebaseerd op de Volkswagen Golf en werd gezamenlijk met de Seat Inca geproduceerd. De derde generatie uit 2004 werd niet meer – zoals voorheen – op de Golf gebaseerd, maar op de Volkswagen Touran. Deze derde generatie zou tweemaal een grondige facelift krijgen (in 2010 en 2015), maar wel lang het uitgangspunt blijven. In 2010 werden de verlichting en de grille aangepast (gebaseerd op de Golf 6), terwijl in 2015 behalve het front ook het interieur werd aangepast. De Caddy Combi is feitelijk een MPV en toch wel een stukje kleiner dan bijvoorbeeld de Transporter Kombi of de Volkswagen Multivan. En natuurlijk ook wel een stukje minder luxe dan de laatstgenoemde. Maar de Caddy Combi is zeker functioneel en was qua prijsklasse ook redelijk aantrekkelijk. De Caddy Combi moet concurreren met MPV’s/kleinere personenbusjes als de Ford Tourneo, Peugeot Partner Tepee, Fiat Doblò, Dacia Lodgy en de Renault Grand Kangoo.

De nieuwste Caddy Combi die uitkwam in 2020 is nieuw leverbaar in België en Duitsland, maar niet in Nederland. Deze nieuwe Caddy Combi is echter niet meer leverbaar met 7 zitplaatsen, alleen nog als vijfzitter.

Energielabel

Het meest recente model (2015-2020) van de Volkswagen Caddy Combi is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Van 2004 tot 2020 waren 7 zitplaatsen in de Caddy Combi optioneel. Dit werd vormgegeven door een tweede zitrij met een 3-persoonsbank en een derde zitrij met een tweetal inklapbare stoelen. Vooral de tweede zitrij is behoorlijk ruimtelijk ingericht, de derde zitrij is echter wat krap. Daarbij is er weinig ruimte over in de kofferbakruimte als alle zitplaatsen in gebruik zijn. De Caddy Combi is immers maar 4,5 meter lang. Als de derde zitrij niet in gebruik is, komt de laadruimte neer op ongeveer 750 liter. De bagageruimte komt neer op 3030 liter als ook de tweede zitrij uit de auto gehaald wordt.

Techniek en motoren

De meest recente versie van de Caddy Combi werd geleverd met benzine-, diesel- en aardgasmotoren. Er waren zowel uitvoeringen met een automatische als met een handgeschakelde transmissie leverbaar. De benzinemotoren betroffen de 1.0 TSI met 102 pk, de 1.2 TSI met 84 pk en de 1.4 TSI met 125 pk of 130 pk. De aardgasmotor betrof een 1.4 TGI (110 pk), hetgeen een combinatie was tussen rijden op aardgas en benzine.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer ruim

Helaas wordt de nieuwe 4e generatie Caddy Combi niet meer nieuw geleverd in Nederland. In België en Duitsland wordt de nieuwe Caddy Combi wel geleverd bij de dealers, dus er is vrij gemakkelijk toch aan te komen. Veel fraaie exemplaren zijn echter ook beschikbaar als occasion. Het importeren van auto’s uit Duitsland lijkt veel moeite, maar kan door gespecialiseerde autobedrijven in een handomdraai geregeld worden. Bekijk voor meer informatie de Nederlandse website van Volkswagen.

Een 7-persoons Caddy Combi uit Duitsland importeren? Mail de redactie!

Zie ook: