VinFast VF9


  • Elektrisch

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2022-

Algemene informatie

De VinFast VF9 is een SUV van de Vietnamese autofabrikant Vin Group. Dit bedrijf is het eerste Vietnamese bedrijf dat auto’s maakt voor de internationale markt en daarin enigszins te vergelijken met de Hongqi E-HS9. Dit is mede mogelijk door connecties met bedrijven als General Motors en BMW. VinFast is gespecialiseerd in elektrische auto’s en scooters en hebben in 2022 aangegeven zich enkel nog alleen op dit segment te richten. De VF9 is het grootste model dat ze produceren; deze is beschikbaar met 6 of 7 zitplaatsen. Over het design zegt VinFast het volgende: “Ruimte, kracht, stijl. Hoogwaardige styling, geavanceerde technologie en handgemaakte details worden gecombineerd voor een buitengewone ervaring in de VF9.”

Ruimte

De VF9 is 5,12 meter lang hetgeen genoeg is om 7 zitplaatsen te creëren. Het model is ook beschikbaar met 6 zitplaatsen.

Techniek

De VinFast VF9 is uitgerust met een 300 kW elektromotor, goed voor 408 pk. De elektromotor heeft een actieradius van 438 kilometer.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: gepland

Aanbod occasions: nvt

Rond 2023 zou de VF9 in productie moeten komen. Lees op de website van VinFast meer over de beschikbaarheid van dit nieuwe model.

Lees ook over: