Toyota Verso


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2007-2009
  • 5-deurs, MPV, 2009-2013
  • 5-deurs, MPV, 2013-2018

Algemene informatie

De Toyota Verso is een compacte MPV en de opvolger van de Toyota Corolla Verso en de Avensis Verso (vijfzitter). De eerste generatie werd zelfs onder de naam Toyota Corolla Verso verkocht van 2002 tot 2004. Het model werd aangeboden in Nederland van 2007 tot 2018. In 2007 had de tweede generatie Verso juist een kleine facelift gekregen, waardoor het uiterlijk meer ging lijken op de Auris en de Yaris. Uiteindelijk was de Verso minder succesvol dan de Corolla Verso; er werden iets meer dan 7.000 nieuwe exemplaren van het model verkocht in Nederland. In Japan zelf werd het model niet aangeboden en ook niet op de Noord-Amerikaanse markt. Daar werd vooral de RAV4 aangeprijst. In tegenstelling tot de Prius+ was de Verso geen hybride, maar uitgerust met benzine- en dieselmotoren. De laatste generatie werd in 2013 geïntroduceerd en hierbij kwamen een aantal uiterlijke veranderingen aan de neus en achterklep kijken. Evenals de voorgaande generatie was deze te krijgen met 5 en 7 zitplaatsen. Concurrenten van de Verso waren zevenzitters als de Opel Zafira, Ford Grand C-Max, Volkswagen Touran, Mazda 5 en het oude type van de Peugeot 5008. De veranderde wensen van de autokoper in Europa zorgden er uiteindelijk voor dat de MPV zoals de Verso wordt genoemd, werd vervangen door de SUV.

Energielabel

Het meest recente model (2013-2018) van de Toyota Verso is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Verso is een compacte MPV en meet slechts 4,46 meter in lengte en 1,79 meter in de breedte. De zevenzitter bevat drie zitrijen met stoelen waarbij de derde rij geheel in de bodem kan worden geklapt (vergelijkbaar met het systeem van de Opel Zafira). In de vijfzitter kan deze ruimte gebruikt worden als extra bergruimte. Als de tweede en derde zitrij in een 7-persoonsuitvoering ingeklapt worden is er 1740 liter aan bagageruimte. Als enkel de derde zitrij wordt ingeklapt komt dit neer op 484 liter.

Techniek

De Verso werd uitgerust met benzinemotoren met handgeschakelde of automatische transmissie of met handgeschakelde dieselmotoren. De benzinemotor betrof de 1.8 16v VVT-i met een maximaal vermogen van 147 pk, terwijl men bij diesel kon kiezen voor de 1.6 D-4D-F met maximaal 112 pk of een 1.8 D-4D-F met maximaal 126 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: gemiddeld

De Verso is niet meer leverbaar bij de dealer, maar het is nog goed mogelijk om een occasion te bemachtigen. Het model wordt namelijk nog redelijk vaak aangeboden op de tweedehands markt. Voor meer informatie over de Verso kunt u terecht op de Nederlandse website van Toyota.

Zie ook: