Toyota ProAce Verso


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2016-2021
  • 4-deurs, Personenbus, 2021- (ProAce Verso Elektric)

Algemene informatie

De Toyota ProAce Verso is de personenuitvoering van de Toyota ProAce (bestelwagen) en leverbaar met 7 tot en met 9 zitplaatsen. De Toyota ProAce Verso is leverbaar in Nederland vanaf 2016. De ProAce Verso wordt geproduceerd door de PSA Group, die in 2016 gezamenlijk een serie personenbusjes maakten. Dit betreft de Citroën JumpyPeugeot Expert CombiFiat Scudo en de Peugeot Traveller. Veel van deze PSA-Group personenbusjes zijn dan ook in de basis nagenoeg hetzelfde. Dit worden ook wel ‘Eurovans’ genoemd.

Energielabel

Het meest recente model (2021-) van de Toyota ProAce Verso Elektric is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De ProAce Verso heeft eenzelfde ruimte als de bestelvariant, maar benut deze optimaal met een tweede zitrij (drie stoelen met ISOFix of een bankje), die makkelijk toegankelijk gemaakt is door een schuifdeur. Optioneel wordt ook nog een derde, verstelbare zitrij geïnstalleerd, welke nodig is om meer dan vijf personen te vervoeren. In de ProAce Verso kunnen zelfs tot en met 9 zitplaatsen worden geplaatst. Toyota benadrukt hierbij dat alle zitplaatsen door volwassenen kunnen worden gebruikt. Omdat zowel de bankjes als stoelen inklapbaar zijn, gaat er hiermee weinig ruimte verloren. Dit zorgt ervoor dat de Toyota ProAce Verso zeer praktische gezinsauto genoemd mag worden.

Techniek

De ProAce Verso werd tot enkel geleverd met dieselmotoren. Hierbij kon gekozen worden tussen een 1.5 D-4D met 120pk, een 2.0 D-4D met 145pk of een 2.0 D-4D met 145pk. Vanaf 2021 is de ProAce Verso enkel nog volledig elektrisch beschikbaar. Deze uitvoering heet de ProAce Verso Electric.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: beperkt

De ProAce Verso is alleen nog nieuw leverbaar bij de dealer als de ProAce Verso Elektric. Het aantal occasions hiervan is echter beperkt. Bekijk voor meer informatie over dit model de Nederlandstalige website van Toyota.

Zie ook: