Toyota Corolla Verso


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2004-2007

Algemene informatie

De Corolla Verso is een compacte MPV met optioneel zeven zitplaatsen van het Japanse Toyota. In Japan staat de Corolla Verso beter bekend als de Toyota Corolla Spacio. De Corolla Verso is de voorloper van wat later simpelweg de Toyota Verso is gaan heten. De Corolla Verso is vernoemd naar de kleine hatchback, maar is vanzelfsprekend niet op hetzelfde platform gemaakt. Het platform dat werd gebruikt was namelijk van de Avensis. Corolla laat zich in het Latijn vertalen naar ‘kroontje’ en Verso verwijst naar veelzijdigheid. De Corolla Verso was leverbaar als 7-persoonsauto in Nederland van 2004-2007. In deze periode werden er bijna 23.000 nieuwe exemplaren van dit model verkocht, al waren dit niet per definitie uitvoeringen met 7 zitplaatsen. Desondanks was deze generatie van de Corolla Verso in Europa bijzonder populair, aangezien men in die tijd behoefte had aan een compacte MPV. In Japan werd de Corolla Verso opgevolgd door de Toyota Passo, maar in Europa kreeg de Corolla Verso geen opvolger. Zoals reeds werd vermeld zou later wel de Toyota Verso gebaseerd worden op dit model. Concurrenten van deze compacte MPV kunnen worden gevonden in zevenzitters als de Renault Grand Scénic, Mazda 5, Fiat 500L en de Opel Zafira.

Energielabel

Het meest recente model (2004-2007) van de Toyota Corolla Verso is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Met een lengte van 4,36 heeft de Corolla Verso bescheiden afmetingen en is daarmee geen ruimtewonder. De derde zitrij bestaat uit twee losse stoelen die individueel in en uit te klappen zijn. Voor volwassenen kunnen deze plekken als krap worden ervaren. In de Corolla Verso wordt gebruik gemaakt van het Toyota Easy Flat systeem, waarbij de tweede en derde zitrij eenvoudig ingeklapt kunnen worden tot in een platte laadvloer. Als zowel de tweede als derde zitrij ingeklapt zijn, heeft de Corolla Verso een laadruimte van 1563 liter. Als enkel de derde zitrij is ingeklapt komt dit neer op 423 liter bagageruimte.

Techniek

De Corolla Verso met 7 zitplaatsen was leverbaar met zowel benzine- als dieselmotoren en een handgeschakelde en automatische transmissie. De benzinemotoren betroffen ofwel een 1.6 16v VVT-i (alleen handgeschakeld) met een vermogen van maximaal 110 pk of een 1.8 16v VVT-i met een vermogen van maximaal 130 pk. De dieselmotoren betroffen een 2.0 D-4D, 2.2 D-4D of een 2.2 D-4D D-CAT (allen handgeschakeld) met een maximaal vermogen van respectievelijk 116, 136 of 177 pk. Alle motoren hebben wel een relatief hoge CO² uitstoot, oplopend tot 175 gram per kilometer.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: gemiddeld

De Corolla Verso is al geruime tijd niet nieuw meer leverbaar bij de dealer, maar is als occasion nog prima te vinden als zevenzitter. Dit heeft ermee te maken dat het model – ook als 7-persoons – redelijk succesvol is geweest in Europa.

Bekijk ook: