Tesla Model S


  • Elektrisch

Producties:

  • 5-deurs, Hatchback, 2013-2016
  • 5-deurs, Hatchback, 2016-2018

Algemene informatie

De Tesla Model S is een Sedan die in 2012 geïntroduceerd werd in het Amerikaanse Californië. Sinds 2013 is het model leverbaar in Nederland (Model S wordt in Tilburg gedistribueerd) en met bijna 15.000 nieuw verkochte exemplaren een relatief succesvolle auto te noemen. Een optie op de Model S waren van 2013 tot 2018 de twee extra stoelen in de achterbak. In deze twee extra stoelen zit je wel “omgekeerd” en kijk je naar achteren, daar moet je wel tegen kunnen. Super Chargers langs de weg te vinden zijn, momenteel (2021, red.) al 1796 Super Charger locaties in Europa. In 2016 heeft de Tesla Model S een facelift gekregen. De duidelijkste verandering bevindt zich bij de grille, die een gewijzigde vorm heeft gekregen. De koplampen werden van Xenon veranderd naar Ledverlichting. Op het gebied van zevenzitters is de Model S nergens echt mee te vergelijken. Het beste kan de auto vergeleken worden met Stationwagens/SUV waar ook een dergelijke omgekeerde derde zitrij (de Uniklapbank) mogelijk in te bouwen is, zoals een Audi A4 of een Volvo V60/V70.

De 7-persoons capaciteit van de Tesla Model S wordt vormgegeven door twee stoelen die tegen de rijrichting in zijn gemonteerd. Dit is voornamelijk bedoeld voor het vervoeren van kinderen.

Energielabel

Het meest recente model (2021-) van de Tesla Model S is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

In Model S is achterin amper ruimte beschikbaar als er gekozen is voor de omgekeerde derde zitrij waardoor 7 zitplaatsen worden gecreëerd. De zitplaatsen komen immers in de plaats van de bagageruimte, waardoor er eigenlijk geen ruimte meer overblijft voor bagage. Omdat het dak van de Model S schuin afloopt. Als dit niet het geval is en de auto maar 5 zitplaatsen heeft komt dit neer op 745 liter.

Techniek

De Tesla Model S is uitgerust met elektromotoren van minimaal 235 kW (320 pk) en maximaal 450 kW (612 pk). De meest recente Model S heeft een hoger vermogen, maar deze is niet meer beschikbaar als zevenzitter. De actieradius van de Model S is behoorlijk en – afhankelijk van de accu – tussen de 442 en 632 kilometer. Laden kan via het stopcontact, een laadpaal of een snellader. Er zijn speciale Tesla Super Chargers langs de weg te vinden zijn, momenteel (2021, red.) al 1796 Super Charger locaties in Europa. Gemiddeld heeft het basismodel een actieradius van 480 km en kan in 4,6 seconden optrekken naar 100 kilometer per uur.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

Model S is nog wel nieuw leverbaar, maar sinds 2018 niet meer met de omgekeerde derde zitrij. Deze derde zitrij kan nog wel ingebouwd worden door middel van een Uniklapbank, mocht dat de wens zijn. De Tesla Model S is al enige tijd op de markt en is daarom al beter als tweedehands te krijgen dan vroeger. Occasions met de 7 zitplaatsen zijn echter moeilijker te vinden; hiervan is het aanbod occasions zeer beperkt. Bekijk voor meer informatie over de reguliere vijf-persoons Tesla Model S de Nederlandstalige website van Tesla.

Bekijk ook: