Suzuki Grand Vitara XL-7


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2001-2004
  • 5-deurs, SUV, 2005-2006

Algemene informatie

De tweede en derde generatie van de Suzuki Vitara werden uitgebracht als de Grand Vitara en de XL-uitvoering hiervan was in Nederland beschikbaar met 7 zitplaatsen van 2001 tot 2006. Van deze uitvoering werden rond de 7.000 nieuwe exemplaren verkocht in Nederland. Dit betroffen overigens niet per se de 7-persoons uitvoering van de Grand Vitara, de Grand Vitara XL. De naam Vitara is afgeleid van het Latijnse vita, hetgeen vertaald kan worden als ‘leven’ of ‘vitaliteit’. De Vitara werd als model reeds in 1988 in productie genomen door het Japanse Suzuki. In (Noord) Amerika werd het model gezamenlijk met General Motors uitgegeven, waardoor het model daar ook wel bekend staat als de Suzuki Sidekick, Chevrolet Tracker, GMC Tracker en in Canada de Pontiac Sunrunner. In Japan zelf staat de Vitara bekend als de Mazda Proceed Levante. De tweede generatie van de Vitara kwam rond 1998 ook als zevenzitter uit en werd in 2001 leverbaar in Nederland. Na de derde generatie was de Vitara niet meer leverbaar als zevenzitter in Nederland, hoewel de reguliere Vitara nu (2021, red.) nog wel wordt aangeboden bij de dealer. Concurrenten van de Suzuki Grand Vitara XL-7 kunnen worden gevonden in 7-persoonsauto’s als de Chevrolet Captiva, Kia Sorento, Hyundai Santa Fe en de Mitsubishi Pajero.

Energielabel

Het meest recente model (2004-2006) van de Suzuki Grand Vitara XL is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Suzuki Grand Vitara is 4,8 meter lang en 1,78 meter breed en heeft met alle zitplekken in gebruik een bagageruimte van 277 liter.

Techniek

De modellen die beschikbaar waren met 7 zitplaatsen werden geleverd met een diesel- of benzinemotor. De dieselmotor betrof de handgeschakelde 2.0 TDi 16V met een maximaal vermogen van 109 pk. De benzinemotor betrof een 2.7 liter V6 met een maximaal vermogen van 173 pk, waarbij gekozen kon worden tussen een automatische of handgeschakelde transmissie.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Vitara is nog steeds nieuw leverbaar, maar dit geldt niet meer voor de Grand Vitara met 7 zitplaatsen. Bekijk voor meer informatie over – of voor alternatieven op – de Grand Vitara de Nederlandstalige website van Suzuki. Daarbij is het erg lastig om de 7-persoons Grand Vitara als occasion te bemachtigen omdat er zo weinig nieuwe exemplaren op de markt werden gebracht.

Bekijk ook: