SsangYong Rexton


  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2011-2013 (niet in Nederland)
  • 5-deurs, SUV, 2013-2017 (niet in Nederland)
  • 5-deurs, SUV, 2017-2021 (niet in Nederland)
  • 5-deurs, SUV, 2021-

Algemene informatie

De Rexton is een luxe SUV van het Zuid-Koreaanse SsangYong (onderdeel van het Indiase Mahindra & Mahindra Limited) die sinds 2006 aangeboden wordt in Nederland. De productie van de SsangYong startte echter tien jaar eerder in Azië in 2001. In India werd het model ook wel de Mahindra Alturas G4 genoemd. Door het succes destijds werd besloten het model wereldwijd aan te gaan bieden. De Rexton is gebaseerd op de Mercedes-Benz M-Klasse (nu beter bekend als de Mercedes-Benz GLE) en deelt de automatische versnellingsbak met de Duitse autofabrikant. De Rexton is namelijk leverbaar met de Mercedes-Benz 7G-Tronic. Het platform deelt de Rexton met de SsangYong Musso, tegenwoordig een pick-up vijfzitter met een dubbele cabine. De eerste generatie van de SsangYong Rexton kwam zogezegd in 2006 naar Nederland, maar dit betrof nog geen zevenzitter. Er werden enkele honderden nieuwe exemplaren per jaar van verkocht in Nederland. In China heeft men de SsangYong Rexton gekopieerd met een auto genaamd de Huanghai Aurora die van 2006 tot 2010 werd aangeboden. Desondanks is het nooit gekomen tot een rechtszaak hierover, omdat er binnen de Chinese wetgeving andere regels bestaan over copyright. Het model van dat vanaf 2013 werd geleverd was wel een zevenzitter, maar deze uitvoering werd niet geleverd in Nederland. Vanaf 2021 is de nieuwe SsangYong Rexton weer leverbaar in Nederland en wel met 7 zitplaatsen. Concurrenten van de Rexton kunnen worden gevonden in 7-persoons SUV’s als de Mitsubishi Outlander en Pajero Sport, de Kia Sorento en de Hyundai Santa Fe.

Ruimte

De Rexton is 4,85 meter lang en beschikbaar als vijf- of zevenzitter. De stoelen voor kunnen worden verwarmd en geventileerd, en zijn elektrisch verstelbaar. Op de tweede rij zijn de zetels verwarmd en is er genoeg beenruimte, hetgeen op de derde zitrij natuurlijk minder is.

Techniek

De Rexton werd wereldwijd uitgerust met een benzinemotor (de 2.0 L e-XGDI 200T turbo GDI I4) en een dieselmotor. In Nederland is de nieuwe 7-persoons Rexton echter alleen de dieselmotor leverbaar, namelijk de 2.2 liter e-XDi220 dieselmotor AdBlue. Deze motor heeft een maximaal vermogen van 202 pk. De nieuwe Rexton is zowel handgeschakeld leverbaar als met een nieuwe E-Tronic automaat.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

De nieuwe SsangYong Rexton met 7 zitplaatsen is op te halen bij de dealer. Als occasion is de Rexton echter lastig te bemachtigen omdat het model een periode (niet als zevenzitter) beschikbaar was in Nederland. Wilt u meer informatie over dit model? Bezoek daarvoor de Nederlandstalige website van SsangYong.

Bekijk ook: