Skoda Vision 7S


  • Elektrisch

Producties

  • 5-deurs, SUV, nnb

Algemene informatie

In navolging van Mercedes-Benz (EQ-serie), Volkswagen (ID-serie) en Tesla komt nu dus ook Skoda met een elektrische zevenzitter SUV. Dit is geen verrassing gezien de productie van andere elektrische Skoda modellen (iV-serie). De conceptvariant van dit model heet de Vision 7S. Of de Skoda Vision 7S daadwerkelijk leverbaar zal worden als zevenzitter is nog niet zeker. In het conceptmodel zijn 6 stoelen aangebracht en een kinderzitje; daarmee is het natuurlijk geen volwaardige zevenzitter. De opties zijn er wel om het model met zeven zitplaatsen te gaan produceren. Dit zou opzienbarend zijn, want veel zevenzitters heeft Skoda nog niet in productie gehad. De Kodiaq is vooralsnog de enige Škoda met 7 zitplaatsen. De Vision wordt door Skoda zelf beschouwd als de opvolger van de Kodiaq.

Ruimte

De Skoda Vision 7S wordt 5,02 meter lang, 1,94 meter breed en 1,89 meter hoog. Het model is hiermee een stukje groter dan de Kodiaq. Over het design schrijft Skoda zelf het volgende: “Met de exterieurschetsen van het Vision 7S studiemodel heeft Škoda opnieuw meer details van zijn nieuwe designtaal onthuld. De beelden lichten een tipje van de sluier op van het exterieur van de concept car en laten een krachtige SUV zien met een opvallend front en T-vormige koplampunits. Met Škoda’s nieuwe designtaal als basis verenigt de Vision 7S bekende merkwaarden – zoals robuustheid, functionaliteit en authenticiteit – en onderscheidt hij zich verder door een ruimtelijk interieur, duurzame en milieuvriendelijke materialen en een aerodynamische, efficiënte carrosserie.”

Techniek

De Vision zou een actieradius krijgen van ongeveer 600 km.

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: gepland

Aanbod occasions: nvt

Dit model staat gepland om voor 2026 geleverd te worden. Zoekt u meer informatie over de beschikbaarheid van dit model? Neem een kijkje op de Nederlandstalige website van Skoda.

Lees ook over