Seat Tarraco


  • Benzine
  • Diesel
  • Elektrisch (hybride)

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2019-

Algemene informatie

De Seat Tarraco is een 7-persoons SUV van het Spaanse Seat die in Nederland sinds 2019 leverbaar is. Sindsdien zijn er rond de 1.500 nieuwe exemplaren verkocht. De Tarraco is wat betreft 7-persoonsauto’s van Seat nog de enige optie; hij dient namelijk ter vervanging van de Seat Alhambra, die na 2020 niet meer werd geproduceerd. De Tarraco wordt gebouwd in de autofabriek in Wolfsburg, waar ook de Volkswagen Tiguan en de Skoda Kodiaq worden gemaakt. Dientengevolge heeft de Tarraco veel overeenkomsten met deze modellen, al is deze wel een stukje goedkoper dan deze twee modellen. De naam Tarraco is afgeleid van de Latijnse naam van de Spaanse havenplaats Tarragona en is gekozen in samenwerking met stemmen van de bevolking. Concurrenten van de Tarraco (naast de Tiguan en de Kodiaq) kunnen worden gevonden in 7-persoons SUV’s als de Peugeot 5008, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Nissan X-Trail en de Land Rover Discovery Sport.

Energielabel

Het meest recente model (2019-) van de Seat Tarraco is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De 5-zits Tarraco heeft meer dan genoeg ruimte voor de hele familie en alle bagage. De eventuele derde zitrij (deze is optioneel) kan door volwassenen als krap ervaren worden. De Tarraco is 4,74 meter lang, 1,84 meter breed en heeft als vijfzitter een bagageruimte van 750 liter. Als de tweede zitrij is ingeklapt komt de laadruimte neer op 1920 liter.

Techniek

De Seat Tarraco wordt geleverd met benzine- en dieselmotoren. Tevens is er een hybride variant beschikbaar. Bij de benzinemotoren kan gekozen worden voor de handgeschakelde of automatische 1.5 TSI met een vermogen van maximaal 150 pk en de 2.0 TSI 4Drive met een maximaal vermogen van 245 pk. De dieselmotor betrof een 2.0 TDI met 150 pk (4Drive) of 190 pk 4Drive. De hybride uitvoering betreft de 1.4 e-Hybrid motor met een maximaal vermogen van 245 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De Seat Tarraco is nieuw leverbaar bij de dealer en heeft ook nog eens een redelijk aanbod aan 7-persoons occasions. Bekijk voor meer informatie over de Tarraco de Nederlandstalige dealerwebsite van Seat.

Bekijk ook: