Rivian R1S


  • Elektrisch

Producties

Algemene informatie

Rivian is een nieuw Amerikaans bedrijf dat voornamelijk SUV´s (R1S genaamd) en pick-ups (R1T) produceert. De autoproducent spitst zich net als Tesla alleen toe op de productie van elektrische auto’s. De Rivian R1S is de SUV die beschikbaar is als zevenzitter. Dit model wordt nog niet geleverd in Nederland. Plannen hiervoor zijn er wel.

Ruimte

De Rivian is 5,10 meter lang en 2,08 lang. Hierdoor is er meer dan genoeg ruimte voor de derde zitrij. Over de ruimtelijke indeling van de R1S, meldt Rivian op hun website het volgende: “Van de kofferbak voorin tot de bagageruimte achterin tot de opbergvakken op de derde rij, er is meer dan 104 kubieke meter aan opbergruimte – genoeg ruimte voor passagiers en al het andere. En voor serieuze opbergruimte kunnen de tweede en derde zitrij volledig plat worden neergeklapt.”

Techniek

Alle varianten van de R1S zijn volledig elektrisch en beschikken volgens de fabrikant over een actieradius met ongeveer 480 kilometer. De auto’s worden aangedreven door vier elektromotoren en moeten in staat zijn om 3.500 kilogram te trekken.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: gepland

Aanbod occasions: nvt

Dit model wordt nog niet geleverd in Nederland. Plannen hiervoor zijn er wel, maar het productieproces verloopt nog niet vlotjes, meldde Autoweek in 2022. Bekijk voor meer informatie over de Rivian R1S de Engelse website van de fabrikant.

Lees ook over