Renault Grand Kangoo


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2008-2013
  • 5-deurs, MPV, 2013-2016
  • 5-deurs, Personenbus, 2023-

Algemene informatie

De Renault Grand Kangoo is een in Nederland relatief onbekende personenuitvoering van de Kangoo die hier leverbaar was van 2008 tot 2016. Renault richtte zich met dit model op zowel zakelijk als particuliere klanten. De Kangoo bestond natuurlijk al sinds 1997 als bestelwagen en staat vooral om deze eigenschappen bekend. In 2013 ontving de Kangoo een facelift en de 7-persoons uitvoering die hiervan werd gemaakt werd tot 2016 geleverd. Vandaag de dag wordt de Kangoo alleen nog als bestelwagen geleverd. Het model wordt ook door Mercedes-Benz verkocht als de Mercedes-Benz Citan en door Nissan als de Kubistar, maar deze modellen kwamen niet met een uitvoering voor personenvervoer. De Renault Grand Kangoo diende te concurreren met wat goedkopere personenbusjes, zoals de Dacia Lodgy, Fiat Doblò, Peugeot Partner Tepee en de Ford Tourneo.

Energielabel

Het meest recente model (2023-) van de Renault Grand Kangoo is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Grand Kangoo is 4,69 meter lang en heeft 7 echte zitplaatsen. Op de derde zitrij staan twee losse stoelen van hetzelfde model als die van de tweede zitrij in een Scénic. Deze zijn op rails gemonteerd en kunnen dus naar voren en naar achteren worden geschoven afhankelijk van de wensen van de passagiers. De passagiers van de derde zitrij hebben beide aan de zijkanten opbergruimte tot hun beschikking. Met alleen de tweede zitrij in gebruik is er nog een bagageruimte van 300 liter. Als de tweede zitrij wordt ingeklapt en verwijderd is dit 3700 liter.

Techniek

De 7-persoons uitvoering van de Renault (Grand) Kangoo werd tot 2016 alleen geleverd met een handgeschakelde dieselmotor. In 2008 was dat een 1.5 liter dCi 90 die in 2013 werd vervangen door een Blue dCi 95. De nieuwe Kangoo heeft een elektrische motor met een 45 kWh (122 pk) accupakket en zou een actieradius van 265 kilometer moeten hebben.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Renault Grand Kangoo is in 2023 weer beschikbaar geworden bij de dealer, maar is zeer beperkt leverbaar als 7-persoons occasion. Bekijk hier de Belgische dealersite van de Kangoo voor informatie over de oude Grand Kangoo.

Bekijk ook: