Peugeot Rifter


  • Benzine
  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2018-2022
  • 5-deurs, MPV, 2021- (e-Rifter)

Algemene informatie

De Rifter is een MPV van het Franse Peugeot en de opvolger van de Peugeot Partner Tepee, waarvan de levering van de personenuitvoering in 2018 werd gestopt. Peugeot heeft voor een aparte uitvoering gekozen omdat het verschil tussen de MPV en de oude bedrijfswagen erg groot is geworden. De Rifter kent veel overeenkomsten met de Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Opel Combo Life en de Toyota ProAce City Verso omdat ze gezamenlijk werden geproduceerd. Concurrenten van de Tepee konden worden gevonden in de Fiat DoblòVolkswagen Caddy Combi en de Ford Tourneo.

Energielabel

Het meest recente model (2018-) van de Peugeot Rifter is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Peugeot Rifter is beschikbaar in twee lengtes. De reguliere variant is 4,40 meter lang, maar de lange variant is 4,75 meter lang en daarmee een stukje langer dan de Peugeot Partner. In de Rifter Long is er met alle zitplaatsen uit de auto gehaald een laadruimte van 1672 liter. Zonder de derde zitrij is er een laadruimte van 850 liter. Net als in de Peugeot Partner Tepee bestaan de tweede en derde zitrij in de Rifter uit individuele stoelen.

Techniek

De Rifter kwam tot 2021 uit met diesel-, benzine- en elektrische motoren. Vandaag de dag is dat enkel nog de elektromotor. De dieselmotor betrof een handgeschakelde of automatische 1.5 BlueHDi met 100 of 130 pk. De benzinemotor is een PureTech 110 S&S met handgeschakelde 6-versnellingsbak of de PureTech 130 S&S EAT8 (Automatische transmissie) motor. De elektromotor heeft een vermogen van 100 kW (136 pk), hetgeen zorgt voor een directe respons op het gaspedaal dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel van 260 Nm (in de Power-modus).

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Rifter is volledig elektrisch nieuw leverbaar bij de dealer. Voor benzine- en dieseluitvoeringen zijn er alleen nog occasions. Als tweedehands is het lastig om een 7-persoons exemplaar te vinden, hetgeen te maken heeft met het feit dat het model nog niet heel lang op de markt is. Ook speelt mee dat de Rifter vooral wordt gebruikt als bestelwagen. Bezoek voor meer informatie over de Rifter de Nederlandse dealerwebsite van Peugeot.

Bekijk ook: