Peugeot Expert Combi


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, Bestelwagen, 2016-2020
  • 4-deurs, Bestelwagen, 2020-2022

Algemene informatie

Waar de Peugeot Traveller vooral gericht is op luxe personenvervoer voor gezinnen, is de Expert Combi 7-persoons meer gericht op zakelijk personenvervoer. Combi suggereert dat deze gericht is op personenvervoer. Op het gebied van zevenzitters wordt de Expert Combi vergeleken met de Citroën Jumpy CombiFiat ScudoToyota ProAce Verso en de Peugeot Traveller. Deze werden in 2016 gezamenlijk geproduceerd door de PSA Group en in 2019 kwam daar ook de Zafira Life bij. Veel van deze PSA-Group personenbusjes zijn dan ook in de basis nagenoeg hetzelfde. De Citroën Jumpy zelf gaat terug tot een model dat geleverd werd in Nederland van 2012-2016 en de Jumpy Multispace werd genoemd. Hoewel Jumpy’s nog steeds beschikbaar zijn voor personenvervoer, wordt de Citroën Jumpy die het meest geschikt is voor personenvervoer ook wel de Citroën SpaceTourer genoemd. De Peugeot Expert werd als bestelbusje in de jaren 90 ook al geproduceerd en is nu zo’n 25 jaar later inmiddels beschikbaar met een elektrische motor. Ook waren er al personenbusjes van de Expert, maar dit waren geen zevenzitters. De Expert Combi werd uiteindelijk in 2016 geproduceerd als zevenzitter samen met de andere personenbusjes van de PSA Group.

Energielabel

Het meest recente model (2020-) van de Peugeot Expert Combi is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De ruimte in de Expert is te vergelijken met de andere busjes van de PSA Group. De lengte van de Expert Combi Standard is 4,6 meter, terwijl de Long uitvoering 5,4 meter lang is en daar dus tot en met 9 personen mee kunnen worden vervoerd. Met alle stoelen in gebruik is er nog 500 liter bagageruimte over, hetgeen vergroot wordt naar 3060 liter als alle stoelen eruit gehaald zijn. De stoelen zijn toegankelijk via één of twee schuifdeuren.

Techniek

De Expert Combi die vanaf 2016 leverbaar is werd aanvankelijk enkel geleverd met dieselmotoren, zowel met een handgeschakelde als automatische transmissie. Er kon gekozen worden voor 1.5 BlueHDi met 100 of 120 pk, een 1.6 BlueHDi met 95 of 115 pk of een 2.0 BlueHDi met 140 of 150 pk. Wat betreft de uitvoeringen kon er gekozen worden tussen een Expert Combi Compact, Standard of Long. In 2020 werd de elektrische uitvoering van de Expert geïntroduceerd, genaamd de e-Expert Combi. Deze wordt vanzelfsprekend enkel met een automatische transmissie geleverd, maar men heeft bij de e-Expert Combi Long wel de keuze tussen een elektromotor met 50 kWh (136 pk) of met 75 kWh (136 pk).

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Expert Combi 7-persoons wordt in België en Duitsland nog steeds nieuw geleverd bij de dealer naast de Peugeot Traveller, maar niet meer in Nederland. Bezoek de Duitse dealerwebsite van Peugeot voor meer informatie over de Expert Combi. Als tweedehands is de Expert Combi redelijk lastige te vinden, omdat er waarschijnlijk niet zoveel Combi uitvoeringen van de Expert worden verkocht en deze vaker zal worden gebruikt als echte bestelwagen. Daarnaast zullen veel mensen bij het zoeken naar personenvervoer sneller bij de Traveller uitkomen.

Bekijk ook: