Peugeot 807


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2002-2008
  • 5-deurs, MPV, 2008-2014

Algemene informatie

De 807 is een MPV die Peugeot sinds 1995 in het assortiment heeft gebracht, toen zij ontdekten dat er een enorme behoefte aan ruime en comfortabele 7-persoonsauto’s was. Van 2002 tot en met 2014 is de 807 uiteindelijk in Nederland leverbaar geweest. In deze periode zijn er ongeveer 3.500 nieuwe exemplaren van dit model verkocht, waarmee de 807 niet overdreven populair is geweest, maar aan de andere kant ook weer geen zeldzame verschijning. In de jaren 90 waren er nog relatief weinig MPV’s op de markt. Dus Peugeot bracht samen met Lancia, Fiat en Citroën (PSA Group) een MPV onder eigen naam en met de eigen motor op de markt, die succesvol waren. Aanvankelijk waren dit modellen als de Citroën Evasion, Fiat Ulysse en de Lancia Zeta. Bij de tweede generatie in 2002 werden dit samen met de 807 de Fiat Ulysse (niet voor 7 personen), Lancia Phedra en de Citroën C8. De 807 is dus wat betreft de techniek heel vergelijkbaar met deze modellen. Deze MPV’s worden ook wel Eurovans genoemd. De samenwerking tussen deze merken liep nog een paar jaar door, tot Lancia en Fiat afscheid namen van deze MPV’s en andere modellen op de markt brachten. Concurrenten van de 807 waren toentertijd de Chrysler Voyager, Toyota Previa, Ford Galaxy, Renault Grand Espace, Volkswagen Sharan en de Seat Alhambra.

Energielabel

Het meest recente model (2008-2014) van de Peugeot 807 is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Peugeot 807 is een ruime en zeer praktische auto. De binnenruimte is makkelijk in te delen. Als er zeven personen te vervoeren zijn, dan zet u de twee losse stoelen (optioneel) op de derde zitrij. De zitplaatsen bieden veel ruimte, ook voor volwassenen. Er is 360 liter bagageruimte wanneer de zeven zitplaatsen uitgeklapt. Optioneel waren er ook stoelen verkrijgbaar die 180 graden kunnen draaien. Is er veel bagage te vervoeren, verwijder dan de derde zitrij en klap de tweede zitrij in. Dat biedt een geheel vlakke laadvloer. Er is dan 1960 liter bagageruimte. Zeven zitplaatsen of liever veel bagageruimte? Dat kunt u naar eigen wens bepalen. Door ook de tweede zitrij en zelfs de passagiersstoel neer te klappen kunnen gemakkelijk grote voorwerpen vervoerd worden. De tweede en derde zitrij zijn goed toegankelijk gemaakt door een tweetal schuifdeuren.

Techniek

Deze Peugeot 807 is alleen beschikbaar in diesel- en benzinemotoren. Er is geen variant van de Peugeot 807 met een elektrische (hybride) motor. De benzinemotor betrof een handgeschakelde of automatische 2.0 16V, 2.2 of 3.0 liter, terwijl men bij diesel de keuze had tussen een handgeschakelde of automatische 2.0 16V of 2.2 liter. Met een uitstoot rond de 200 gram CO² per kilometer is de 807 naar de huidige maatstaf bepaald niet milieuvriendelijk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: beperkt

Deze Peugeot is van 2002 tot 2014 gemaakt, dus deze is niet meer nieuw leverbaar. De Peugeot 807 zo nu en dan nog aangeboden als tweedehands zevenzitter, maar het aanbod is redelijk beperkt.

Bekijk ook: