Opel Zafira Life (Electric)


  • Diesel
  • Elektrisch (hybride)
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2019-2022
  • 4-deurs, Personenbus, 2020- (Zafira Life Electric)

Algemene informatie

De Opel Zafira Life is een personenbusje en de opvolger van de Opel Zafira die sinds 2019 niet meer leverbaar is in Nederland. De Zafira Life is een variant van de Vivaro die helemaal toegespitst is op personenvervoer. De Zafira Life werd geproduceerd door de PSA Group die Opel in 2018 hadden overgenomen. Het model is feitelijk hetzelfde als de Peugeot Traveller, Citroën Jumpy en SpaceTourer en de Toyota ProAce Verso, want ze werden gezamenlijk gemaakt in 2016. De Zafira Life werd bij deze selectie toegevoegd in 2019. Veel van deze PSA-Group personenbusjes zijn dan ook in de basis nagenoeg hetzelfde.

Energielabel

Het meest recente model (2022- ) van de Opel Zafira Life 7-persoons is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Zafira Life Medium heeft net als de Zafira Life Large een 35 centimeter langere wielbasis (3,28 meter). Daardoor biedt hij veel beenruimte voor de passagiers achterin. Deze twee uitvoeringen concurreren met middelgrote busjes in het D-segment. Ten opzichte van de concurrentie heeft de Opel Zafira Life een grotere laadopening voor eenvoudig in- en uitladen van bagage. Daarbij komt ook nog een laadcapaciteit van meer dan 1.000 kilogram. De Large, met een bagageruimte van zo’n 4.500 liter, is ongeveer 65 centimeter langer dan de huidige Zafira en is daarmee bijna even lang als de Vivaro Combi. De Zafira Life bevindt zich dankzij drie lengteversies in drie voertuigsegmenten en vormt de nieuwe maatstaf in het MPV-segment.

Techniek

De Zafira Life 7-persoons wordt geleverd met een diesel- of een elektromotor. De dieselmotor betreft een 2.0 liter met 150 of 180 pk, waarbij gekozen kan worden voor een automatische of handgeschakelde transmissie. Sinds 2022 is enkel nog de elektrische variant te krijgen. Deze elektrische variant (Zafira-e Life) heeft een elektromotor met 50 of 75 kWh.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Zafira Life Electric is nog steeds op te halen bij de Opel dealer. Omdat het model relatief nieuw is, zijn er nog niet veel exemplaren op de tweedehands markt. Er is een zeer beperkt aanbod van de Zafira Life. Bezoek voor meer informatie over de Zafira Life de Nederlandstalige dealerwebsite van Opel.

Bekijk ook: