Opel Vivaro


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2011-2014
  • 4-deurs, Personenbus, 2014-2018
  • 4-deurs, Personenbus, 2019- (Zafira Life)
  • 4-deurs, Personenbus, 2020- (Vivaro e-Combi)

Algemene informatie

De Opel Vivaro is een personenbus die vanaf 2001 werd geproduceerd en vanaf 2011 ook leverbaar was in Nederland als personenuitvoering. De Vivaro was van 2011 tot 2018 – toen Opel werd overgenomen door de PSA Group – feitelijk dezelfde personenbus als de Renault Trafic, Nissan Primastar Combi, Mitsubishi Express, Chevrolet Trafic en de Fiat Talento. Deze personenbusjes zijn dan ook het resultaat van een samenwerking tussen diverse fabrikanten. Het ontwerp van de personenbusjes komt uiteindelijk wel van Renault waarbij werd voortborduurt op de Trafic, die al sinds 1980 geproduceerd wordt. Een verschil tussen de busjes is wel de plaats waar ze aangeboden werden. Zo werden de Renault Trafic en Nissan Primastar gezamenlijk in de Nissan-fabriek in Spanje geproduceerd, waardoor deze modellen ook in Nederland furore konden maken. Omdat in deze fabriek ook de Vivaro werd geproduceerd (ook in Luton, Engeland als Vauxhall Vivaro overigens), is ook dit model in Nederland ook gemeengoed geworden. Modellen als de Fiat Talento, Mitsubishi Express en Chevrolet Trafic werden meer geproduceerd voor de Aziatische en Noord en Zuid Amerikaanse markt. De derde generatie Vivaro werd na 2018 geproduceerd binnen de PSA Group. Waar de Vivaro eerst was gebaseerd op de Renault Trafic, werd deze nu geproduceerd op het platform van de Citroën Jumpy. De uitvoering met negen zitplaatsen wordt verkocht onder de naam Zafira Life. De Zafira Life is ook iets luxer dan de Vivaro. De elektrische uitvoering hiervan wordt de Vivaro e-Combi of Zafira e-Life genoemd.

Energielabel

Het meest recente model (2020-) van de Opel Vivaro is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Opel Vivaro van de derde generatie (2019), feitelijk de Opel Zafira Life dus, wordt met twee lengtes geleverd: de L2H1 is ruwweg 4,60 meter lang, terwijl het maatje groter (L3H1) 5,31 meter telt. Met deze laatste uitvoering kunnen tot en met 9 personen worden vervoerd. Met alle banken uit de bus verwijderd is er een bagageruimte van maar liefst 6100 liter. Bij de L2H1 komt dit neer op 5300 liter.

De oudere Vivaro (2011-2018) was feitelijk hetzelfde als de Renault Trafic. De lange versie van de Trafic is 5,4 meter lang (de korte is 4,8 meter) en 1,96 meter breed. Daarmee is er dus genoeg plek voor 6 tot en met 9 zitplaatsen. Zonder de tweede en derde zitrij is er 3400 liter aan laadruimte beschikbaar. Dit is 1800 liter als enkel de derde zitrij uit de auto verwijderd is.

Techniek

De nieuwste Opel Vivaro (Zafira Life) is leverbaar met een dieselmotor en een elektrische variant. Bij de dieselmotor kan gekozen worden tussen een handgeschakelde 1.5 liter dieselmotor met 120 pk of een automatische/handgeschakelde 2.0 liter dieselmotor met 145 pk. De elektrische variant, die Vivaro e-Combi of Zafira e-Life wordt genoemd, is leverbaar met een 50- of 75-kWh lithium-ion batterij.

Let op: De Opel Vivaro is enkel nog volledig elektrisch leverbaar.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De Opel Vivaro is nog steeds nieuw leverbaar, al dan niet onder de naam Zafira Life. Diverse uitvoeringen van de Vivaro kunnen eveneens worden gevonden op de tweedehands markt als occasion. Bekijk op de dealerwebsite meer informatie over de Vivaro Combi of bezoek deze pagina voor meer informatie over de Vivaro Electric Combi.

Bekijk ook: