Opel Combo Life


  • Benzine
  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2018-2020 (Tour)
  • 5-deurs, MPV, 2020- (Life)
  • 5-deurs, MPV, 2021- (e-Life)

Algemene informatie

De Combo Tour is van oudsher de welbekende bestelwagen van het Duitse Opel, die later ook met uitvoeringen kwam gericht op personenvervoer. De Combo wordt al vanaf 1986 (Combo A) geproduceerd en vanaf 2001 kwamen er ook personenbusjes met 5 zitplaatsen (Combo C), genaamd de Opel Combo Tour. Pas in 2018 kwamen er uitvoeringen met 7 zitplaatsen. De geschiedenis van de Combo telt vijf generaties. De vierde generatie (Combo D) werd in samenwerking met Fiat gemaakt is feitelijk hetzelfde als de Fiat Dobló. Het model is eveneens verwant aan de Fiat 500L. De vijfde generatie (Combo E) is gemaakt door de PSA Group en is feitelijk hetzelfde als de Peugeot Rifter, Citroën Berlingo en de Toyota ProAce City Verso. Concurrentie binnen het personenbusjes segment zijn de Volkswagen Caddy Combi, Renault Grand Kangoo en de Ford Tourneo.

Energielabel

Het meest recente model (2021-) van de Opel Combo Life is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Opel Combo Life vanaf 2020 heeft twee opties voor de lengte: L1H1 en L2H1. De Combo Life L1H1 is 4,40 meter lang, terwijl de Combo Life L2H1 op 4,75 meter uitkomt. De L1H1 heeft met 5 zitplaatsen een laadruimte over van 980 liter, terwijl dit bij de L2H1 neerkomt op 1500 liter. De derde zitrij is eenvoudig bereikbaar via een tweetal schuifdeuren en het eventueel inklappen van de individuele stoelen. Met de neerklapbare achterbank is het mogelijk om meer ruimte voor bagage te creëren. Dankzij de Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes  kunnen ook de jongste passagiers veilig zitten. Opel claimt zelf: “Flexibiliteit, een zee van ruimte, baanbrekende technologie, een uitstekende wegligging, weldadige luxe én innovatieve veiligheid… De Combo Life biedt het allemaal.”

Techniek

De 7-persoons Opel Combo Life is leverbaar met benzine- en dieselmotoren. De benzinemotor betreft een handgeschakelde 1.2 Turbo met een vermogen van maximaal 110pk of een 8-traps automaat met 130 pk. De dieselmotor betreft een handgeschakelde 1.5 dieselmotor met maximaal 102 pk of een 1.5 Turbo ECOTEC dieselmotor met maximaal 131 pk.

Let op: De Opel Combo Life is enkel nog volledig elektrisch leverbaar.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Opel Combo Life is nieuw leverbaar bij de dealer en dit betreft inmiddels de vijfde generatie. Er is echter nog steeds een beperkt aanbod aan tweedehands modellen op de markt. Bekijk voor meer informatie over de Combo de Nederlandstalige dealerwebsite.

Bekijk ook: