Nissan Primastar Combi/ NV300


  • Diesel

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2011-2016 (Nissan Primastar Combi)
  • 4-deurs, Personenbus, 2018-2019 (Nissan NV300)

Algemene informatie

De Nissan Primastar Combi is feitelijk dezelfde personenbus als de Renault Trafic, de Fiat Talento, Mitsubishi Express, Chevrolet Trafic en de Opel Vivaro (tot Opel in 2018 werd overgenomen door de PSA Group). Deze personenbusjes zijn dan ook het resultaat van een samenwerking tussen diverse fabrikanten. Het ontwerp van de personenbusjes komt uiteindelijk wel van Renault waarbij werd voortborduurt op de Trafic, die al sinds 1980 geproduceerd wordt. Een verschil tussen de busjes is wel de plaats waar ze aangeboden werden. Zo werden de Renault Trafic en Nissan Primastar gezamenlijk in de Nissan-fabriek in Spanje geproduceerd, waardoor deze modellen ook in Nederland furore konden maken. Omdat in deze fabriek ook de Vivaro werd geproduceerd (ook in Luton, Engeland als Vauxhall Vivaro overigens), is ook dit model in Nederland ook gemeengoed geworden. Modellen als de Fiat Talento, Mitsubishi Express en Chevrolet Trafic werden meer geproduceerd voor de Aziatische en Noord en Zuid Amerikaanse markt.

Energielabel

Het meest recente model (2014-2019) van de Nissan NV300 is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Bekijk het artikel van de Renault Trafic voor specificaties.

Techniek

De Nissan Primastar Combi (2011-2016) en de Nissan NV300 waren beiden enkel beschikbaar met dieselmotoren. Dit betrof bij de NV300 steevast een handgeschakelde 1.6 dCi met 95, 125 of 145 pk. Bij de Primastar Combi betrof dit een handgeschakelde of automatische 2.0 dCi met 90 of 115 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Nissan Primastar Combi is, evenals de Nissan NV300, niet nieuw mee leverbaar. De personenuitvoeringen van beide modellen hebben ook op de tweedehands maar een zeer beperkt aanbod. Dit in tegenstellen tot de bestelwagen uitvoeringen.

Bekijk ook: