Mitsubishi Grandis


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2004-2011

Algemene informatie

De Grandis is een MPV van de Japanse autofabrikant Mitsubishi en gold als de vervanging van de Mitsubishi Space Wagon. De Grandis was in Nederland leverbaar van 2004 tot en met 2011 en in die periode werden er rond de 4.500 nieuwe exemplaren verkocht. In 2011 werd besloten om de productie wereldwijd stop te zetten. De Grandis werd opgevolgd door de Mitsubishi Delica, maar die werd alleen in Azië geleverd. Grandis verwijst uiteraard naar de grootte van dit model. De Grandis is vergelijkbaar met zevenzitters als de Kia Carens, Toyota Corolla Verso, Mazda MPV en de Renault Grand Scénic.

Energielabel

Het meest recente model (2004-2011) van de Mitsubishi Grandis is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De 7 zitplaatsen in de Grandis worden vormgegeven door een tweede zitrij van 3 plaatsen en een derde zitrij met 2 plaatsen. De zitrijen staan behoorlijk vast – het zijn soort banken – en het kost dus enige moeite om deze te te verwijderen. Wanneer de zitrijen worden verwijderd, is er zo’n 1545 liter aan bagageruimte beschikbaar. Dit wordt verminderd tot 320 liter aan bagageruimte als alle zitplaatsen worden gebruikt. Met een lengte van 4,77 en een breedte van 1,80 meter is de Grandis geen hele grote zevenzitter; de beschikbare ruimte wordt praktisch besteed.

Techniek

De Grandis werd geleverd met een benzine- of een dieselmotor. De benzinemotor betrof steevast een 2.4 liter met een vermogen van maximaal 165 pk. Hierbij kon gekozen worden tussen een handgeschakelde of een automatische transmissie. De dieselmotor was enkel met een handgeschakelde transmissie leverbaar en betrof steevast een 2.0 DI-D met een vermogen van maximaal 136 pk. Voor de huidige maatstaven is de Grandis niet echt milieuvriendelijk, hetgeen leidt tot Energielabel G. De benzinevariant zit behoorlijk hoog in de uitstoot met 237 gram CO² per kilometer, hetgeen bij de dieselvariant rond de 176 gram CO² per kilometer ligt.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: gemiddeld

De Mitsubishi Grandis is al geruime tijd niet nieuw meer leverbaar en het model kende op de Europese markt niet echt een vervolg. Er is echter nog wel steeds een redelijk aanbod aan occasions beschikbaar op de tweedehands markt. Diverse uitvoeringen van de Grandis zijn in aanmerking gekomen voor de Youngtimer regeling, hetgeen een interessante optie kan zijn voor zakelijke rijders.

Bekijk ook: