Mercedes-Benz Vito Tourer


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2010-2014 (Kombi)
  • 4-deurs, Personenbus, 2014- (Tourer)
  • 4-deurs, Personenbus, 2020- (e-Vito Tourer)

Algemene informatie

De Mercedes-Benz Vito is een minivan/personenbusje die ook wel bekend is als de Viano of de V-Klasse. Bij de productiestart in 1996 werden voor dit model de termen Vito en V-Klasse gebruikt, waarbij de V-Klasse een luxere uitvoering was van de Vito. In 2004 werd de nieuwe generatie van de V-Klasse in productie genomen en deze kreeg de naam Viano. Deze naam zou zo blijven tot in 2014 de naam V-Klasse weer terugkwam. De Vito is feitelijk meer een meer zakelijk dan luxe uitvoering voor taxibedrijven en dergelijke. De personenuitvoering van de Vito werd voorheen Kombi genoemd, maar heet nu Tourer. De Vito is vergelijkbaar met personenbusjes als de Volkswagen MultivanCitroën SpaceTourerPeugeot Expert Combi en de Ford Transit.

Verschillen tussen diverse Mercedes-Benz personenbusjes

Vito gericht op zakelijk personenvervoer.

Elektrische uitvoering van de Vito Tourer, vergelijkbaar interieur.

Uitvoering van de Vito Tourer, meer gericht op comfort en luxe personenvervoer. Enkel met dieselmotor leverbaar.

Elektrische uitvoering van de luxere V-Klasse.

De Mercedes-Benz EQT is de elektrische variant van de T-Klasse. De T-Klasse is een model dat niet in Nederland wordt aangeboden. Het is een personenvariant (zakelijk vervoer) van de Citan, die als bestelwagen wordt gebruikt.

De Mercedes-Benz Viano is een minivan/personenbusje die ook wel bekend is als de Vito Tourer of de V-Klasse. Bij de productiestart in 1996 werden voor dit model de termen Vito Tourer en V-Klasse gebruik, waarbij de V-Klasse een luxere uitvoering was van de Vito. In 2004 werd de nieuwe generatie van de V-Klasse in productie genomen en deze kreeg de naam Viano. Deze naam zou zo blijven tot in 2014 de naam V-Klasse weer terugkwam.

Energielabel

Het meest recente model (2020-) van de Mercedes-Benz Vito is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Net als de V-Klasse is de Vito leverbaar in diverse lengtes. Zo kan er gekozen worden voor kort (4,90 meter), lang (5,14 meter) en extra lang (5,24 meter). Hierdoor is het mogelijk om 2 tot en met 9 inzittenen te vervoeren in de Vito. De tweede en derde zitrij zijn toegankelijk via de schuifdeuren.

Techniek

De Mercedes-Benz Vito werd geleverd met diverse dieselmotoren en een elektrische variant. Bij de dieselmotoren kon gekozen worden tussen een 109, 111, 114, 116, 119 of een 124 CDI. De elektromotor werd in 2020 geïntroduceerd en betreft een synchroonmotor met een vermogen van 110 kW (150 pk). Bij de dieselmotoren kon gekozen worden tussen handgeschakeld of automaat.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: ruim

De Mercedes-Benz Vito is nog steeds nieuw leverbaar bij de de dealer en heeft ook een ruim aanbod wat betreft de occasions. Dit komt omdat de Viano al wat ouder is en de Vito een stuk gewilder is dan de V-Klasse. Bezoek voor meer informatie over de Vito Tourer de Nederlandstalige website van Mercedes-Benz.