Mercedes-Benz V-klasse


  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 1996-1999
  • 5-deurs, MPV, 1999-2003
  • 5-deurs, Personenbus, 2014-2019
  • 5-deurs, Personenbus, 2019-2024
  • 5-deurs, Personenbus, 2024-

Algemene informatie

De Mercedes-Benz V-Klasse is een minivan/personenbusje die ook wel bekend is als de Viano, Vito Tourer of EQV. De V-Klasse is de luxere uitvoering van de Vito zoals de Multivan het luxe paardje is van de Transporter. Hoewel de verschillen zich vooral bij de afwerking van het interieur manifesteren, is ook het geval dat de V-Klasse enkel met dieselmotoren komt, terwijl de Vito Tourer ook elektrisch beschikbaar is. De V-Klasse werd tussen 2003 en 2014 aangeboden onder de naam Viano en is vergelijkbaar met personenbusjes als de Volkswagen Multivan, Citroën SpaceTourer, Peugeot Expert Combi en de Ford Transit.

Verschillen tussen diverse Mercedes-Benz personenbusjes

Vito gericht op zakelijk personenvervoer.

Elektrische uitvoering van de Vito Tourer, vergelijkbaar interieur.

Uitvoering van de Vito Tourer, meer gericht op comfort en luxe personenvervoer. Enkel met dieselmotor leverbaar.

Elektrische uitvoering van de luxere V-Klasse.

De Mercedes-Benz EQT is de elektrische variant van de T-Klasse. De T-Klasse is een model dat niet in Nederland wordt aangeboden. Het is een personenvariant (zakelijk vervoer) van de Citan, die als bestelwagen wordt gebruikt.

De Mercedes-Benz Viano is een minivan/personenbusje die ook wel bekend is als de Vito Tourer of de V-Klasse. Bij de productiestart in 1996 werden voor dit model de termen Vito Tourer en V-Klasse gebruik, waarbij de V-Klasse een luxere uitvoering was van de Vito. In 2004 werd de nieuwe generatie van de V-Klasse in productie genomen en deze kreeg de naam Viano. Deze naam zou zo blijven tot in 2014 de naam V-Klasse weer terugkwam.

Energielabel

Het meest recente model (2019-) van de Mercedes-Benz V-Klasse is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Bij de V-Klasse kan gekozen worden voor een uitvoering met 6 tot en met 8 zitplaatsen, hetgeen invloed heeft op de voertuiglengte (L1 of L2). De korte V-Klasse heeft een lengte van 4,95 meter, terwijl de lange uitvoering 5,14 meter lang is. De lange uitvoering heeft ook een grotere bagageruimte (1030 liter) dan de korte uitvoering (610 liter). De 7 zitplaatsen zijn uitstekend bereikbaar via de schuifdeuren. Wanneer alle stoelen achterin worden uitgenomen, is een laadruimte van 5010 liter (lang: 4630 l, kort: 4200 l) beschikbaar voor bagage.

Techniek

Zoals reeds werd vermeld komt de V-Klasse enkel met dieselmotoren met een automatische transmissie. Hierbij kan gekozen worden uit een V 220d, V 250d of een V 300d dieselmotor, desgewenst met 4Matic. Voor elektrische motoren moet de consument terecht bij de de Vito of de EQV. Deze motoren hebben een vermogen, variërend van 163 pk tot en met 237 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De V-Klasse wordt nieuw aangeboden bij de dealer is op de tweedehands markt ook nog prima te vinden. Echter moet worden aangetekend dat de termen V-Klasse, Vito en EQV weleens door elkaar worden gebruikt. Bekijk voor meer informatie over de V-Klasse de Nederlandstalige website van Mercedes-Benz.

Bekijk ook: