Land Rover Discovery Sport


  • Benzine
  • Diesel
  • Elektrisch (hybride)

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2019-2023
  • 5-deurs, SUV, 2023-

Algemene informatie

De Land Rover Discovery Sport is een Britse SUV/terreinwagen die vanaf 2019 in Nederland ook als zevenzitter leverbaar is. Dit betreft de tweede generatie, want de eerste generatie leverde in Nederland geen uitvoering met 7 zitplaatsen. Sinds 2019 zijn er ruim 300 nieuwe exemplaren verkocht in Nederland, hoewel dit niet allemaal zevenzitters geweest zullen zijn. Concurrenten van de Discovery Sport zijn luxe terreinwagens als de Volvo XC90, Mercedes-Benz GLE en GLS, Audi Q7 en de BMW X7. De Discovery Sport is de opvolger van de Land Rover Freelander, waarvan in 2014 de productie werd gestopt.

Energielabel

Het meest recente model (2023-) van de Land Rover Discovery Sport is beschikbaar met de volgende Energielabels

Land Rover Discovery vs. Land Rover Discovery Sport

Het verschil tussen de Land Rover Discovery en de Land Rover Discovery Sport is niet zo groot. Beide SUV’s lijken op elkaar en hebben de mogelijkheid voor 7 zitplaatsen. Het verschil is eigenlijk vooral dat Discovery wat meer gericht is op brute kracht. De Land Rover Discovery standaard is uitgerust met een wat zwaardere motor met wat meer vermogen. Om niet vaker bij het benzinestation te moeten staan, is ook de inhoud van de brandstoftank wat groter. Het grootste verschil is echter het trekgewicht van beide voertuigen, want die van de Discovery is bijna het dubbele dan die van de Discovery Sport.

Ruimte

De Discovery Sport is met 4,60 meter lang en 1,90 meter breed niet overdreven groot en zeven zitplaatsen zijn dan ook optioneel. Met alle zeven stoelen ingeklapt biedt de Discovery Sport 1574 liter aan bagageruimte, hetgeen teruggebracht wordt tot 963 liter als alleen de achterste zitrij wordt ingeklapt.

Techniek

De Discovery Sport 7-persoons heeft een divers segment aan motoren, die vaak zowel als handgeschakeld en als automaat beschikbaar zijn. Bij de benzinemotoren kan er gekozen worden tussen een P200, P250 en een P290, waarbij de getallen het aantal pk’s representeren. Bij de dieselmotoren kan gekozen worden tussen de D150, D165, D180, D200 en de D240. De Discovery Sport heeft ook een plug-in hybrid alternatief, de P300e PHEV. In de tegenstelling tot de andere motoren krijgt deze uitvoering op basis van de beperkte uitstoot energielabel A.

pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De Discovery Sport is nieuw leverbaar bij de dealer, maar het aanbod occasions is nog enigszins beperkt. De meester occasion zijn namelijk nog geen modellen met 7 zitplaatsen, omdat deze nog niet zo lang worden aangeboden in Nederland. Bekijk voor meer informatie over de Land Rover Discovery Sport 7-persoons de Nederlandstalige website.

Lees ook over: