Lancia Voyager


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2011-2016

Algemene informatie

De Lancia Voyager is een MPV die voor een korte periode is verkocht in Nederland. Toen in 2011 Chrysler werd overgenomen door Fiat (die toen ook Lancia bezat), besloot men dit model in productie te brengen, als voortzetting van de Chrysler Grand Voyager. De productie van de Grand Voyager was drie jaar eerder nog met een nieuw model nieuw leven ingeblazen ten faveure van de welbekende Chrysler Voyager, die toen met pensioen ging. De Voyager van Lancia lijkt verdacht veel op de Grand Voyager, maar we zien wel de Multijet motoren terug die we nog kennen van Fiat. De Voyager was uiteindelijk van 2011 tot en met 2016 leverbaar in Nederland. In deze periode werden er nog geen 200 nieuwe exemplaren verkocht. De Lancia Voyager moest concurreren met andere ruime 7-persoonsauto’s als de Ford GalaxyRenault (Grand) EspaceKia Carnival en Hyundai Trajet.

Energielabel

Het meest recente model (2011-2016) van de Lancia Voyager is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Vergeleken met de Grand Voyager is de Lancia Voyager nóg iets langer en breder. En dat terwijl beide MPV’s al behoorlijk ruime afmetingen hebben. De Grand Voyager 5,14 meter lang en 1,95 meter breed, terwijl de Lancia 5,22 meter lang en 2 meter breed is. Deze afmetingen zorgen voor veel bagageruimte, namelijk 936 liter als de achterste zitrij is verwijderd en 3912 liter als de tweede én derde zitrij eruit zijn gehaald.

Techniek

Zoals al gezegd heeft de Lancia Voyager 7-persoons iets andere motoren dan de Grand Voyager. De benzinemotor waar men voor kon kiezen was de 3.6 V6 Pentastar, die we bij Chrysler ook nog zien en goed is voor 283 pk. De dieselmotor betrof de 2.8 Multijet met een vermogen van maximaal 178 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Lancia Voyager 7-persoons is uiteraard niet nieuw meer leverbaar. Immers, Lancia Nederland bestaat niet meer sinds 2016. Hoewel de Chrysler Voyager als occasion nog een ruim aanbod geniet, zijn de Grand Voyager en de Lancia Voyager behoorlijk zeldzaam op de tweedehands markt. Dit komt omdat er maar weinig nieuwe modellen van zijn verkocht in de periode dat deze aangeboden werden.

Lees ook over: