Lancia Phedra


  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2008-2011

Algemene informatie

De Italiaanse autoproducent Lancia werkte in het verleden samen met merken als Saab, Chrysler, Fiat en de PSA Group, maar besloot in 2014 buiten Italië geen auto’s meer te produceren. In 2016 hield Lancia in Nederland er definitief mee op. De Lancia Phedra is fullsize MPV/minivan waarvan de zevenzitter uitvoering in Nederland een beperkte periode, van 2008 tot en met 2011, leverbaar is geweest. In totaal zijn er in Nederland nog geen 700 nieuwe Phedra’s verkocht, en deze hadden waarschijnlijk niet allemaal 7 zitplaatsen. De Phedra heeft op technisch gebied veel overeenkomsten met de Peugeot 807, de Fiat Ulysse en de Citroën C8. Het was voor die tijd een relatief luxe MPV. Concurrenten voor de Phedra waren destijds grote zevenzitters als de Ford Galaxy, Renault (Grand) Espace, Kia Carnival, Hyundai Trajet, Chrysler Voyager en de Volkswagen Sharan.

Energielabel

Het meest recente model (2008-2011) van de Lancia Phedra is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Phedra is 4,75 meter lang en 1,86 meter breed, hetgeen ruimte biedt voor optioneel 7 of 8 zitplaatsen. Zoals op de foto’s is te zien, betreft het individuele stoelen die ingeklapt kunnen worden. Wanneer alle stoelen in gebruik zijn, is er nog 324 liter aan bagageruimte over. Dit betreft 2948 liter aan laadruimte als de achterste twee zitrijen uit de auto zijn gehaald.

Techniek

De zevenzitter Lancia Phedra werd met zowel een handgeschakelde als een automatische transmissie geleverd. Men kon kiezen tussen een tweetal dieselmotoren, namelijk de 2.0 Multijet 16v (met 136 pk) en de 2.2 Multijet 16v (met 170 pk). Voor hedendaagse begrippen heeft de Phedra een relatief hoge uitstoot, hetgeen resulteert in energielabel G.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Lancia Phedra is nieuw niet meer leverbaar in Nederland, hetgeen overigens voor alle Lancia’s geldt. Omdat de uitvoering met 7 zitplaatsen maar kort is aangeboden zijn occasions zeer dun gezaaid. Overigens is het model überhaupt niet zo gebruikelijk in Nederland, waar vooral de Lancia Ypsilon werd geleverd.

Lees ook over: