Jeep Commander


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2006-2010

De Jeep Commander werd slechts beperkt aangeboden op de Europese markten van 2006 t/m 2010

Algemene informatie

De Jeep Commander van het Amerikaanse Chrysler is een SUV die in Nederland beperkt leverbaar is geweest van 2006 t/m 2010. In deze zes jaar werden er slechts 260 nieuwe exemplaren verkocht, waardoor dit model niet echt succesvol kan worden genoemd. De Commander is in Nederland tevens de enige Jeep met optioneel 7 zitplaatsen. De Jeep Commander is te vergelijken met grotere en robuuste terreinwagens, zoals de Land Rover Defender en Discovery, Nissan Patrol GR en de Mitsubishi Pajero Sport. De Dodge Durango en de Jeep Grand Cherokee worden min of meer gezien als de opvolgers van de Jeep Commander.

Energielabel

Het meest recente model (2006-2010) van de Jeep Commander is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Commander is 4,79 meter lang en 1,90 meter breed, waardoor de zeven zitplaatsen er met gemak in passen. Hoewel de 7 zitplaatsen optioneel waren, was de Commander wel specifiek gemaakt voor consumenten die een SUV met drie zitrijen zochten. De Grand Cherokee was hier namelijk niet geschikt voor. Zoals op de afbeeldingen te zien is, is de derde zitrij enigszins verhoogd ten opzichte van de tweede zitrij. Alle zitrijen kunnen worden ingeklapt waardoor er 1940 liter aan bagageruimte beschikbaar wordt. Als alle plekken in gebruik zijn, blijft hier slechts 212 liter van over.

Techniek

De Commander was beschikbaar met zowel diesel- als benzinemotoren, maar met enkel een automatische transmissie. Bij de benzinemotoren kon destijds gekozen worden tussen een 4.7i PowerTech V8 met een vermogen van maximaal 231 pk en een 5.7i HEMI V8 met een vermogen van maximaal 326 pk. De dieselmotor betrof steevast een 3.0 CRD V6 met maximaal 218 pk. Met een uitstoot van bijna 400 gram CO² per kilometer is de Commander bepaald niet milieuvriendelijk, hetgeen vertaald wordt naar energielabel G.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Commander met 7 zitplaatsen is niet meer leverbaar in Nederland en is een redelijke zeldzaamheid als occasion. Zo nu en dan zien we de 7-persoons uitvoering van de Jeep Commander aangeboden worden.

Lees ook over: