Hyundai Trajet


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2000-2004
  • 5-deurs, MPV, 2004-2008

Algemene informatie

De Zuid-Koreaanse Hyundai Trajet was een grote ‘fullsize’ MPV die in Nederland van 2000 tot en met 2008 leverbaar was. In deze periode werden er bijna 6.500 nieuwe exemplaren verkocht, waardoor dit type auto in Nederland redelijk bekend is geraakt. In deze periode moest de Trajet concurreren met zevenzitters als de Chrysler Voyager, Ford Galaxy, Citroën C8 en de Peugeot 807. De naam Trajet laat zich uit het Frans vertalen als ‘op pad zijn’. In 2008 werd de Trajet opgevolgd door de Hyundai Entourage, die bij ons bekend zou worden als de Kia Carnival.

Energielabel

Het meest recente model (2004-2008) van de Hyundai Trajet is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Trajet had een ruime indeling, ondanks dat de afmetingen (4,7 meter lang en 1,84 meter breed) niet overdreven groot waren. De 7 zitplaatsen werden gerealiseerd door twee losse stoelen als tweede zitrij en een bankje van drie zitplaatsen als derde zitrij. Als deze zitplaatsen waren uit de auto te verwijderen, waardoor er 1801 liter bagageruimte vrij kwam. Met alle zitplaatsen in gebruik bleef hiervan nog 523 liter over. De voorstoelen van de Trajet konden worden omgedraaid.

Techniek

De Hyundai Trajet was beschikbaar met een handgeschakelde en automatische transmissie. Er waren uitvoeringen met een benzine- en een dieselmotor leverbaar. De dieselmotor betrof bij beide generaties een 2.0 CRDi met maximaal 112 pk. Bij de benzinemotoren was er de optie tussen de 2.0i met maximaal 140 pk of de 2.7i V6 met een vermogen van maximaal 170 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: beperkt

Er zijn uiteraard geen Trajets meer nieuw leverbaar, maar er zijn nog redelijk wat occasions te vinden op de tweedehands markt omdat de auto relatief populair was. Inmiddels zijn deze auto’s natuurlijk wel op leeftijd, dus voorzichtigheid is hierbij geboden.

Lees ook over: