Honda CR-V


  • Benzine
  • Elektrisch (hybride)

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2018-2023
  • 5-deurs, SUV, 2023-

Algemene informatie

De CR-V van de Japanse automaker Honda wordt al sinds 1995 geproduceerd, maar was voor geruime periode niet als zevenzitter beschikbaar in Nederland. In 2018 kwam er bij de inmiddels vijfde generatie een uitvoering die optioneel met 7 zitplaatsen kon worden geleverd. De CR-V werd geproduceerd ter overbrugging van de kleinere Honda HR-V naar de grotere Honda Pilot, waarvan laatstgenoemde niet in Europa leverbaar was. Met bijna 13.000 nieuw verkochte exemplaren is de CR-V een relatief bekende auto in Nederland, maar 95% hiervan was vóór 2018 en dus geen zevenzitter. Onder de ruim 600 verkochte exemplaren na 2018 zal echter ook maar een klein aantal zevenzitters zijn geweest, aangezien dit slechts één uitvoering betreft. De Honda CR-V biedt standaard relatief veel luxe, bijvoorbeeld rijstrookassistentie en lederen bekleding. Op het gebied van zevenzitters dient de CR-V te concurreren met modellen als de Kia Sorento, Nissan Qashqai+2, Nissan X-Trail en de Hyundai Santa Fe.

Energielabel

Het meest recente model (2018-) van de Honda CR-V is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De CR-V is met 4,6 meter lang en 1,85 meter breed geen extreem grote SUV. Er wordt creatief met de ruimte omgegaan. De 7 zitplaatsen in de CR-V worden gerealiseerd door een tweede zitrij met drie plekken en een derde zitrij met twee plekken. Allebei de zitrijen kunnen worden ingeklapt, hoewel ze dan niet in geheel in de vloer verdwijnen. Wanneer allebei de zitrijen zijn ingeklapt, is er ongeveer 1756 liter aan bagageruimte beschikbaar. Wanneer alle 7 zitplaatsen in gebruik zijn, blijft hier nog 561 liter van over.

Techniek

De nieuwste generatie van de CR-V is beschikbaar met zowel benzinemotoren als elektrische (hybride). De uitvoering die optioneel met zeven zitplaatsen beschikbaar heeft, Lifestyle genaamd, is enkel beschikbaar met een benzinemotor. Dit betreft een 1.5 liter VTEC TURBO CVT met een vermogen van maar liefst 193 pk. Dit brengt de Honda CR-V binnen 10 seconden van 0 naar 100 km/u, maar zorgt ook dat de auto niet bepaald milieuvriendelijk is: een gecombineerd verbruik van 1 op 14 en een uitstoot van 162 gram CO² per km (energielabel F). De Lifestyle-uitvoering van de CR-V kan alleen met een automatische transmissie worden geleverd.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

Voor een 7-persoons Honda CR-V moet u voorlopig toch echt bij de Honda dealer zijn. Het aantal CR-V’s van de meest recente generatie is relatief laag in Nederland en het percentage hiervan dat 7 zitplaatsen bezit, zal niet veel hoger zijn. Wilt u meer weten over de Honda CR-V? Bekijk de Nederlandstalige website van Honda voor meer informatie.

Lees ook over: