Ford Explorer


  • Elektrisch (hybride)

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2020-

Algemene informatie

De Ford Explorer is een zeer grote en luxe SUV die ook als zevenzitter beschikbaar is. Lederen bekleding, een op maat gemaakt B&O-geluidssysteem, een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel en een geavanceerde FordPass Connect-modem zijn standaard in de Ford Explorer PHEV. De Ford Explorer is in de Verenigde Staten gemeengoed, maar was in Nederland sinds 2005 niet meer leverbaar. De zesde generatie Ford Explorer is dit sinds 2020 wel. In het eerste jaar van uitgave in Nederland werden er 45 nieuwe exemplaren verkocht. De Ford Explorer wordt als concurrent gezien van andere grote en luxe zevenzitter SUV’s, zoals de Volvo XC90, BMW X7 en de Mercedes-Benz GLE.

Energielabel

Het meest recente model (2020-) van de Ford Explorer is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Ford Explorer 7-persoons is zeer lang (ruim 5 meter), zeer breed (ruim 2 meter) en weegt bijna 2500kg. In de nieuwe Ford Explorer kunnen tot wel zeven mensen comfortabel zitten op de drie zitrijen. Als alle stoelen naar ingeklapt worden en eruit gehaald, is er 2274 liter aan laadruimte. Als alle 7 zitplaatsen bezet zijn, blijft hiervan nog 330 liter over.

Techniek

De Ford Explorer PHEV is beschikbaar met de krachtige hybride 3.0 V6 EcoBoost PHEV motor, die een vermogen levert van maar liefst 457 pk. De Explorer is vanzelfsprekend alleen beschikbaar als automaat.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: beperkt

De Ford Explorer PHEV is nieuw leverbaar bij de dealer en heeft een consumenten(advies)prijs vanaf €77.910 (2021, red.). Bekijk voor meer informatie over de 7-persoons Ford Explorer de Nederlandstalige website.

Lees ook over: