Fiat Talento Combi


  • Diesel

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2016-2019

Algemene informatie

De Fiat Talento was de opvolger van de Fiat Scudo en werd van 2016-2019 verkocht in Nederland. In tegenstelling tot de Fiat Scudo kwam de Talento niet tot stand via de samenwerking met de PSA-Group, maar door de samenwerking tussen Renault en Fiat. Van de Fiat Talento werden in Nederland nog geen 100 nieuwe exemplaren verkocht. De Talento kent een naamdrager in een bestelbus die door Fiat van 1989 tot 1994 werd gemaakt, maar om dit echt een voorganger te noemen gaat te ver. De naam Talento verwijst naar de Talent, een munt uit de Klassieke Oudheid. Fiat heeft de gewoonte hun bedrijfswagens te vernoemen naar oude munten. De Talento is feitelijk dezelfde personenbus als de Renault TraficNissan Primastar Combi, Mitsubishi Express, Chevrolet Trafic en de Opel Vivaro (tot Opel in 2018 werd overgenomen door de PSA Group). Deze personenbusjes zijn dan ook het resultaat van een samenwerking tussen diverse fabrikanten. Het ontwerp van de personenbusjes komt uiteindelijk wel van Renault waarbij werd voortborduurt op de Trafic, die al sinds 1980 geproduceerd wordt. Een verschil tussen de busjes is wel de plaats waar ze aangeboden werden. Zo werden de Renault Trafic en Nissan Primastar gezamenlijk in de Nissan-fabriek in Spanje geproduceerd, waardoor deze modellen ook in Nederland furore konden maken. Omdat in deze fabriek ook de Vivaro werd geproduceerd (ook in Luton, Engeland als Vauxhall Vivaro overigens), is ook dit model in Nederland ook gemeengoed geworden. Modellen als de Fiat Talento, Mitsubishi Express en Chevrolet Trafic werden meer geproduceerd voor de Aziatische en Noord en Zuid Amerikaanse markt. De 7-persoons uitvoering van de Renault Trafic werd uiteindelijk geproduceerd tot en met 2020. De nieuwe Renault Trafic is enkel nog beschikbaar met een dubbele cabine die slechts plaats biedt aan 6 personen.

Energielabel

Het meest recente model (2016-2019) van de Fiat Talento is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Fiat Talento Combi biedt ruimte voor 9 personen door middel van 3 zitrijen met 3 stoelen. Deze rijen zijn toegankelijk door een tweetal schuifdeuren. De 9 zitplaatsen zijn mogelijk omdat de Talento bijna 5,4 meter lang is en ruim 1,9 meter breed. Zonder de laatste twee zitrijen biedt de Talento 4000 liter aan laadruimte.

Techniek

De Fiat Talento was van 2016 t/m 2019 alleen leverbaar met een dieselmotor en een handgeschakelde transmissie. De dieselmotor betreft een 1.6 MultiJet, waarbij gekozen kan worden tussen varianten met 95, 120, 125 of 145 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De 7-persoons Talento is niet meer nieuw leverbaar en het zoeken van een occasion kan als een zware opgave worden gezien omdat er zo weinig nieuwe auto’s zijn verkocht in Nederland. Gelukkig zijn er wel redelijk wat vergelijkbare alternatieven op de tweedehands markt. Bekijk voor meer informatie over de Talento hun Nederlandstalige website.

Lees ook over: