Fiat Scudo Combi


  • Diesel

Producties

  • 4-deurs, Personenbus, 2012-2017
  • 4-deurs, Personenbus, 2012-2017 (Dubb. cabine, 6 personen)

Algemene informatie

De Fiat Scudo is een (kleine) personenbus die samen met de Citroën Jumpy en Peugeot Expert werd gefabriceerd als Eurovan door de PSA Group. De Scudo was van 2012 t/m 2017 leverbaar in Nederland en in deze periode werden er ongeveer 500 nieuwe exemplaren verkocht. Wat betreft personenvervoer kon gekozen worden tussen een Scudo Combi (tot en met 8/9 personen) en een Scudo met een dubbele cabine (tot en met 6 personen). De Scudo was vergelijkbaar met zevenzitters als de Citroën Jumpy en SpaceTourer, Peugeot Traveller, Toyota ProAce, Opel Vivaro en Opel Zafira Life. De naam Scudo verwijst naar een oud Italiaans muntstuk. Fiat maakt er een gewoonte van diens bedrijfswagens naar oude munten te vernoemen. Zo werd de Scudo werd in 2016 opgevolgd door de Fiat Talento.

Energielabel

Het meest recente model (2012-2017) van de Fiat Scudo is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Fiat Scudo kon optioneel met maximaal 9 zitplaatsen worden geleverd. Dankzij de lengte van de Scudo (ruim 5,1 meter) zijn dit allemaal volwaardige zitplaatsen, toegankelijk via één of twee schuifdeuren. Met alle 8/9 zitplaatsen in gebruik is er amper ruimte meer over voor de bagage. Met alle stoelen eruit gehaald heeft de Scudo ongeveer 6000 liter bagageruimte.

Techniek

De Fiat Scudo Combi werd enkel geleverd met een dieselmotor en een handgeschakelde transmissie. De dieselmotor betrof een 2.0 MultiJet met 128 pk of 163 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

De Fiat Scudo zevenzitter is niet nieuw meer leverbaar in Nederland en is ook vrij zeldzaam als occasion. Dit heeft te maken met het lage aantal nieuw verkochte auto’s in Nederland en het feit dat de meeste Scudo’s bestelauto’s zijn.

Lees ook over: