Dodge Journey


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2008-2011 (in Nederland)

De Dodge Journey werd slechts beperkt aangeboden op de Europese markten van 2008-2011.

Algemene informatie

De Dodge Journey is een MPV met Amerikaanse allure en doet het niet voor niets goed op deze markt. Op de Nederlandse markt is de Dodge Journey slechts voor beperkte tijd leverbaar geweest, namelijk van 2008-2011. In deze periode zijn er ongeveer 1300 nieuwe exemplaren verkocht. Als zusje van Chrysler had Dodge deze Journey ontwikkeld als “opvolger” van de Chrysler Voyager. In 2011 ging de Dodge Journey verder als de Fiat Freemont, maar die was niet meer leverbaar in Nederland. De Dodge Journey is vergelijkbaar met zevenzitters als de Citroën C-Crosser, Mitsubishi Outlander en de Peugeot 4007.

Energielabel

Het meest recente model (2008-2011) van de Dodge Journey is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Als zevenzitter heeft de Dodge veel variatie en zijn de twee extra zitplaatsen eenvoudig in gebruik. Achter de achterbank bevindt zich een ‘geheim’ bergvak met een klep naar de bergruimte voor krik en gereedschap. Wil je zoveel mogelijk bagage meenemen, dan kun je de tweede (en derde) rij wegklappen, waardoor een bagageruimte van 1461 liter ontstaat. In de neerklapbare bijrijdersstoel onder het scharnierende zitkussen bevindt zich een ideale bergruimte voor bijvoorbeeld je tas of laptop. Met alle stoelen in gebruik, blijft er nog zo’n 167 liter over.

Techniek

De Journey was leverbaar met zowel een handgeschakelde als een automatische versnellingsbak. Zowel benzinemotoren als dieselmotoren werden aangeboden. Voor de benzinemotoren was er keuze uit de 2.4 SE, de 2.4 SXT, de 2.7 SXT en de 2.7 R/T. Wat betreft de dieselmotoren was er keuze uit diverse 2.0 CRD uitvoeringen (SE, SXT en R/T).

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer beperkt

Zoals reeds benoemd is de Journey niet nieuw meer leverbaar in Nederland en ook het vinden van een goede occasion zal lastig zijn, omdat de auto niet voor een lange periode werd verkocht in Nederland. Bekijk voor meer informatie de dealerwebsite van Dodge.