Dacia Lodgy


  • Benzine
  • Diesel
  • LPG

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2012-2022

Algemene informatie

De Dacia Lodgy is een in Roemenië ontworpen en in Marokko gemaakte MPV die van 2012 tot 2022 in Nederland leverbaar is. Met nog geen 3000 verkochte, nieuwe exemplaren levert de Lodgy een bescheiden aandeel in het aantal verkochte Dacia’s in Nederland (ongeveer 53.000 exemplaren). Wat betreft verkoopcijfers staat de Lodgy in de schaduw van de Dacia Logan. De Dacia Lodgy is een relatief zuinige zevenzitter, maar vooral de relatief lage prijs is opzienbarend. De Lodgy heeft simpelweg wat goedkopere onderdelen en wat minder luxe, waardoor de prijzen laag gehouden kunnen worden. Zo is bij de goedkoopste uitvoering (TCE 115 Ambiance 7P) bijvoorbeeld de airconditioning een optie van €495. De Lodgy zou een goedkoop alternatief moeten zijn voor zevenzitters als de Opel Zafira, Volkswagen Touran en de Renault (Grand) Scénic. Daarnaast worden goedkopere personenbusjes als de Fiat Doblò, Peugeot Partner Tepee, Renault Grand Kangoo en de Ford Tourneo ook als concurrentie beschouwd.

Energielabel

Het meest recente model (2012-) van de Dacia Lodgy is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Dacia Lodgy heeft een lengte van 4,5 meter en is optioneel als 7 persoons beschikbaar. De achterbank van de tweede zitrij is in delen neerklapbaar en hij kan, net de derde zitrij, geheel worden weggeklapt. Op de tweede rij vind je drie Isofix-bevestigingspunten. Je kunt dus drie kinderzitjes naast elkaar plaatsen. De derde zitrij is ook voor volwassenen uitstekend toegankelijk. De laadruimte van de Dacia Lodgy is uitstekend en biedt tot 1861 liter bij 2 zitplaatsen en bij 7 zitplaatsen is er nog altijd 207 liter aan ruimte. De Lodgy heeft een lage laadvloer, zonder drempel, waardoor u zware bagage moeiteloos inlaadt. U hoeft niet te kiezen tussen zitplaatsen of laadruimte, want met de Lodgy hebt u beide. De Lodgy biedt veel opbergruimte, handig verdeeld over het hele interieur en een opvallend ruim en toegankelijk opbergvak boven op het dashboard.

Techniek

De Dacia wordt uitgebracht met zowel een benzine- als een dieselmotor. In 2018/2019 werd daar ook een Lodgy op LPG aan toegevoegd. Bij de nieuwste uitvoering kan men kiezen tussen een TCE benzinemotor met 115pk of 130pk. Wat betreft de dieselmotoren is er de optie tussen een dCi motor met 90pk of een dCi motor met 110pk. De LPG motor betreft een SCe 115. De Lodgy is overigens alleen met een handgeschakelde transmissie leverbaar.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: gemiddeld

De Lodgy is niet meer leverbaar in Nederland, het model is in 2022 opgevolgd door de Dacia Jogger. Bekijk voor meer informatie hierover de Nederlandstalige website van Dacia. Omdat de Lodgy al een geruime tijd op de markt is, zal er een redelijk keuze zijn in occasions, ondanks dat er van het model niet zoveel nieuwe exemplaren verkocht werden.

Lees ook over: