Citroën SpaceTourer


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, personenbusje, 2017-2020
  • 4-deurs, personenbusje, 2020-2023
  • 4-deurs, personenbusje, 2023- (e-SpaceTourer)

Algemene informatie

De Citroën SpaceTourer is een versie van de Citroën Jumpy, waarbij men de naamsverandering nodig vond om te benadrukken dat de SpaceTourer – meer dan de Jumpy – gericht is op luxe personenvervoer. Op het gebied van zevenzitters wordt de SpaceTourer vergeleken met de Peugeot Expert Combi, Fiat Scudo, Toyota ProAce Verso en de Peugeot Traveller. Veel van deze PSA-Group personenbusjes zijn dan ook in de basis nagenoeg hetzelfde.

Energielabel

Het meest recente model (2023-) van de Citroën SpaceTourer is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De lengte van de SpaceTourer is vrijwel 5 meter en daarom kunnen er 6 tot en met 8 personen worden vervoerd. Met alle stoelen in gebruik is er nog 500 liter bagageruimte over, hetgeen vergroot wordt naar 3060 liter als alle stoelen eruit gehaald zijn. De stoelen zijn toegankelijk via één of twee schuifdeuren.

Techniek

Van 2017-2020 was de SpaceTourer handgeschakeld en als automaat alleen beschikbaar met een dieselmotor. Hierbij kon men kiezen tussen BlueHDi motoren met een vermogen variërend van 90 tot en met 177pk. Vanaf 2020 is er ook de volledig elektrische e-SpaceTourer, waarbij men kan kiezen tussen een 50 kWh en een 75 kWh motor. De SpaceTourer wordt alleen nog geleverd met een volledig elektrische aandrijving.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De SpaceTourer is nieuw leverbaar bij de Citroën dealer. Op de tweedehands markt is dit model nog niet heel veel gemeengoed. Citroën werkt aan de verdere verduurzaming van het modellengamma. Dat tekent zich af in de gemaakte keuze om de personenautovariant van de Berlingo louter nog als elektrisch aangedreven Ë-Berlingo te leveren. Dit geldt ook voor de SpaceTourer. Bekijk voor meer informatie de Nederlandstalige website van Citroën.

Lees ook over: