Citroën Jumpy Combi


  • Diesel
  • Elektrisch

Producties

  • 4-deurs, Bestelwagen, 2012-2016 (Multispace)
  • 4-deurs, Personenbus, 2017-2020
  • 4-deurs, Personenbus, 2020- (e-Jumpy)

Algemene informatie

De Citroën Jumpy is een personenbus waarbij de Combi suggereert dat deze gericht is op personenvervoer. Op het gebied van zevenzitters wordt de Jumpy Combi vergeleken met de Peugeot Expert CombiFiat ScudoToyota ProAce Verso en de Peugeot Traveller. Deze werden in 2016 gezamenlijk geproduceerd door de PSA Group en in 2019 kwam daar ook de Zafira Life bij. Veel van deze PSA-Group personenbusjes zijn dan ook in de basis nagenoeg hetzelfde. De Citroën Jumpy zelf gaat terug tot een model dat geleverd werd in Nederland van 2012-2016 en de Jumpy Multispace werd genoemd. Hoewel Jumpy’s nog steeds beschikbaar zijn voor personenvervoer, wordt de Citroën Jumpy die het meest geschikt is voor personenvervoer ook wel de Citroën SpaceTourer genoemd.

Energielabel

Het meest recente model (2020-) van de Citroën Jumpy Combi is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De lengte van de Jumpy Combi is vrijwel 5 meter en daarom kunnen er 6 tot en met 9 personen worden vervoerd. Met alle stoelen in gebruik is er nog 500 liter bagageruimte over, hetgeen vergroot wordt naar 3060 liter als alle stoelen eruit gehaald zijn. De stoelen zijn toegankelijk via één of twee schuifdeuren.

Techniek

Van 2012-2020 was de Jumpy Combi handgeschakeld en als automaat alleen beschikbaar met een dieselmotor. Hierbij kon men kiezen tussen BlueHDi motoren met een vermogen variërend van 90 tot en met 150pk. Vanaf 2020 is er alleen nog de volledig elektrische e-Jumpy Combi, waarbij men kan kiezen tussen een 50 kWh en een 75 kWh motor.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: beperkt

De Jumpy Combi is nieuw leverbaar bij de Citroën dealer. Kijk voor meer informatie over de nieuw-aanschaf op de Nederlandstalige website van Citroën. Op de tweedehands markt is dit model nog niet heel vaak aangeboden.

Lees ook over: