Citroën C-Crosser


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2007-2012

Algemene informatie

De Citroën C-Crosser was een SUV die werd gemaakt door de PSA Groep in samenwerking met Mitsubishi. De auto toont daarom veel gelijkenissen met zevenzitters als de Mitsubishi Outlander en vooral met de Peugeot 4007, die rond dezelfde tijd werd geproduceerd. Ook Mazda produceerde met de CX-7 een soortgelijke SUV. Met nog geen 1000 verkochte, nieuwe exemplaren in zes jaar tijd werd de C-Crosser (evenals de 4007) geen groot succes in Nederland. De plannen om dit type dan ook in Nederland te gaan produceren in het Limburgse Born werden hierdoor nooit werkelijkheid. Dit in tegenstelling tot de Outlander, waarvan de productie wegens succes steevast werd verlengd en uiteindelijk bijna 47.000 nieuwe exemplaren in 17 jaar tijd de dealer uit reden. Concurrenten konden worden gezien in de Kia SorentoHyundai Santa Fe en Dodge Journey.

Energielabel

Het meest recente model (2007-2012) van de Citroën C-Crosser is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Zeven zitplaatsen in de C-Crosser waren optioneel en het moet worden gezegd dat de derde zitrij voor volwassenen niet echt als voorwaardige zitplaats kan worden geteld. De derde zitrij bestaat namelijk uit een tamelijk krap bankje of twee stoelen, die vooral bedoeld zijn voor kinderen. De achterste rij kan in de bodem verdwijnen waardoor meer laadruimte ontstaat. Met alle zitrijen in gebruik blijft er weinig laadruimte meer over, namelijk 184 liter. Dit is een fractie van de laadruimte die er is als de zitrijen volledig worden ingeklapt en naar voren worden geschoven (1686 liter).

Techniek

De Citroën C-Crosser was zowel met een handgeschakelde als een automatische transmissie beschikbaar en was leverbaar met een benzine- en dieselmotor. Bij de benzinemotor betrof dit steevast een 2.4i 16v motor met maximaal 170 pk. De diesels werden uitgevoerd met een 2.2 HDiF met een maximaal vermogen van 156 pk. Afhankelijk van het terrein kan gekozen worden voor drie instellingen voor de aandrijving van de wielen.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: beperkt

De auto is niet meer nieuw leverbaar in Nederland. Omdat er in Nederland weinig nieuwe exemplaren zijn verkocht, is de auto ook relatief schaars op de tweedehands markt.

Lees ook over: