Chrysler Grand Voyager


  • Bezine
  • Diesel

Producties

  • 4-deurs, MPV, 1991-1995
  • 5-deurs, MPV, 1996-2001
  • 5-deurs, MPV, 2001-2004
  • 5-deurs, MPV, 2004-2008
  • 5-deurs, MPV, 2008-2011

Algemene informatie

De Grand Voyager was de opvolger van de populaire Chrysler Voyager. Deze ruime fullsize MPV, waarvan in de Verenigde Staten in 1984 met de productie begon, is nog steeds een bekend verschijnsel op de Nederlandse wegen. Toen de productie hiervan in Nederland stopte in 2008, werd de Grand Voyager – voorzien van een facelift – nog steeds ge├»mporteerd. De Grand Voyager werd in Nederland niet veel aangeschaft. De Grand Voyager moest concurreren met andere ruime 7-persoonsauto’s als de Ford Galaxy, Renault (Grand) Espace, Kia Carnival en Hyundai Trajet. Op de Europese markt werd de Lancia Voyager aangewezen als opvolger van de Grand Voyager.

Energielabel

Het meest recente model (2008-2011) van de Grand Voyager is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Grand Voyager werd optioneel aangeboden met zes of zeven zitplaatsen. In tegenstelling tot veel andere zevenzitters worden de 7 persoons capaciteit gerealiseerd door een tweede zitrij met twee stoelen en een derde zitrij met drie zitplaatsen. Dat er drie zitplaatsen op de derde zitrij passen is de danken aan de ruime afmetingen van de auto. De Grand Voyager is met bijna 2 meter breed en ongeveer 5.1 meter in de lengte ongeveer 30 centimeter langer dan de gewone Voyager. De toegang tot de derde zitrij wordt vergemakkelijkt door een schuifdeur. Met zeven zitplaatsen in gebruik, blijft er ongeveer 638 liter aan bagageruimte over. Met alle zitrijen uit de auto gehaald, biedt de Grand Voyager maar liefst 3296 liter aan laadruimte.

Techniek

De Grand Voyager was beschikbaar met zowel een benzine- als een dieselmotor. Bij de benzinemotor betrof dit een 3.8 V6 motor met maximaal 193 pk. Wat betreft de dieselmotor betrof dit een 2.8 CRD met maximaal 163 pk. De Chrysler Voyager was overigens alleen in Nederland beschikbaar als automaat.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: gemiddeld

Op de Europese markt werd de Lancia Voyager aangewezen als opvolger van de Chrysler Grand Voyager. Deze is dus alleen nog beschikbaar als occasion. Bekijk deze website voor de importmogelijkheden.

Lees ook over: